logo

Как да се отървете от двойната брадичка в домашни условия

Как да се отървете от двойната брадичка в домашни условия

Това е често срещан проблем и тревожи голяма част както жени, така и мъже

Двойната брадичка е често срещан проблем и тревожи голяма част както жени, така и мъже.

Затова всеки ще се радва да научи кои са онези средства и методи, които ще помогнат да се справят с нея и да направят кожата на лицето по-еластична и тонизирана.

Козметолог разкри какви действия в домашни условия ще помогнат в борбата с втората брадичка.

Първо трябва да разберете, че под кожата на лицето има около 70 мускула, които са прикрепени към 29 черепни кости. С възрастта, както и при нездравословно хранене, нездравословен начин на живот и наднормено тегло, мускулният корсет отслабва, появяват се отпусната кожа и подкожни мазнини, които създават непривлекателна втора брадичка.

Също така, причината за двойната брадичка може да бъде хипертоничността на тилната мускулна група, която провокира нарушение на изтичането на течност и нейното натрупване в тъканите, следователно по въпросите на корекцията на втората брадичка е необходимо да се действа от обратното.

Тези продукти помагат в борбата с лошия дъх

На първо място, според експерта, е важно да преразгледате диетата си, да нормализирате и стабилизирате теглото си, да наблюдавате позата и правилното положение на главата и шията спрямо тялото.

Едва след всичко това можете да започнете да работите със самата брадичка - с ръце или с помощта на специални ролки, да правите ежедневен масаж на областта на брадичката и шията и да правите гимнастика за лицевите мускули.

Невероятно: Какво ще стори на тялото ни чаша какао на ден

Има и много в мрежата, които съветват да използвате кърпа, навита на турникет. Важно е преди това да намокрите кърпата обилно със студена вода със сол. След това го изцедете, разтрийте брадичката си и я потупайте с опънат турникет.

Освен това е необходимо да изберете полупрофесионални продукти за домашна грижа, за да коригирате тази зона. Днес на пазара можете да намерите доста ефективни кремове с лифтинг ефект.

Основното нещо е редовността и подкрепата на козметолог, който ще ви научи на правилните техники и ще види междинни резултати. /jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай