logo

Кои четири оттенъка на косата подмладяват лицето с 10 години

Кои четири оттенъка на косата подмладяват лицето с 10 години

Забравете за ботокса и другите козметични пълнители. Експерти разказаха как може да се подмлади лицето с 10 години, просто като се промени цвета на косата.

Безброй жени харчат луди пари за закупуването на различни чудодейни козметични продукти и лекарства, предназначени да спрат стареенето и да запазят младостта възможно най-дълго. Но за много от тях цената на постоянните инжекции с Botox, ултра скъпата козметика и продължителните седмични процедури с грижи за лицето са твърде скъпи. 

А какво бихте казали, ако научите, че човек може да бъде подмладен от 10 години само за сметка на промени в цвета на косата? Австралийски стилисти смятат, че добавянето на разнообразие от светли и тъмни нюанси и оттенъци позволява да се сътворят истински чудеса в подмладяването.

Един от тези цветове е оттенъкът Baby blonde. Има го при малките деца. Смята се за светъл, но е много мек тон, който визуално опъва и стяга кожата на лицето. 

Ако някои жени харесват по-тъмните нюанси, трябва да изберете Brazilian brown, като Изабел Гулар, ангелът на  Victoria's Secret. Този оттенък перфектно балансира топлите и студените тонове, които благоприятно подчертават младостта на кожата при дневна светлина и изкуствено осветление. Това не е твърде тежък цвят на косата, който освен това ѝ осигурява и блясък.

И не на последно място, кехлибареният цвят, които извършва подобно подмладяване, сякаш имплантира блясък под кожата. Този мек кехлибар е идеален за жени, които избират допълнително удължаване на косата или използването на изкуствени къдрици, защото придава на новия обем абсолютна естественост. 

А  ако предпочитате светлите нюанси, направете избор в полза на оттенъка с цвят на мед. Той много често се използва от опитни стилисти и коафьори, които работят с най-взискателните клиенти./jenata.blitz.bg

Коментирай