logo

Момиче с ужас откри колко се е състарила кожата й от стоенето пред компютъра СНИМКИ

Момиче с ужас откри колко се е състарила кожата й от стоенето пред компютъра СНИМКИ

Оказва се, че дори най-сериозният крем с най-силният UV филтър няма да може да се предпази от HEV лъчението

29-годишната Бианка Найт от Съри, Великобритания, от любопитство реши да изследва кожата си. Това, което видя, толкова я изплаши, че сега момичето прилага защитен крем дори, когато работи на закрито.

През по-голямата част от живота си Бианка е работила в банка - под светлината на лампи и в сиянието на десетки компютри. Тогава обаче момичето решило да промени сферата на дейност и получи работа като мениджър по козметология.

Всеки ден Бианка слуша около себе си да се говори за добра или проблемна кожа и в резултат на това любопитството й надделява, пише Daily Mail .

Тя си е направла бърз тест, който разкрива състоянието на кожата й, а резултатите я изплашили много. Винаги е харесвала тъмната си кожа и сладките лунички, дори специално се излагала на слънце и солариум за повече тен. Но Бианка отишла на лекар и той й обяснил, че тук слънцето не играе главна роля.

Оказва се, че дори най-сериозният крем с най-силният UV филтър няма да може да се предпази от HEV лъчение - синята светлина, идваща от екраните на телевизорите, компютрите и телефоните. Тези лъчи проникват по-дълбоко от ултравиолетовите и причиняват  много по-лоши щети.

"Не знаех какво ужасно състояние е кожата ми ... Това синьо лъчение е много по-опасно от слънчевата светлина", разкрива Бианка.

Но, въоръжена с нови знания, Бианка успява да излекува кожата си след месец. В това й помогнали ежедневните грижи от три етапа и крем, който предпазва от всякакви лъчения - и UV, и HEV.

Коментирай