logo

Най-добрите добавки към чая за силен имунитет

Най-добрите добавки към чая за силен имунитет

Укрепването на имунната система, както и профилактичните мерки, насочени към поддържането й, са от изключително значение

Имунната система на човека е основната бариера, която предпазва организма от агресивните външни фактори. Именно отслабената защита е причина за честите заболявания както при децата, така и при възрастните. 

Укрепването на имунитета, както и профилактичните мерки, насочени към поддържането му, са от изключително значение.  

Всички знаят, че чаят е едно от средствата, с които можем да се радваме на силен имунитет. Освен това,  заради голямото количество антиоксиданти в състава си, той е в състояние да намали риска от развитието на рак

Топлата напитка става още по-полезна, ако се съчетае с някои имуностимулиращи добавки, за които днес от jenata.blitz.bg ще ви разкажем. 

Започваме с куркумата. Специалистите са установили, че тя активира важни части на имунната система, като Т и В-клетките. Добавката може да намали възможността от поява на артрит, алергии и астма, а също така снижава риска от сърдечни заболявания, Алцхаймер, диабет и онкологични заболявания. 

Важно е обаче да знаете, че продуктът може да предизвика нежелани реакции в съчетание с някои антикоагуланти, лекарства, които намаляват киселинността в стомаха, и медикаменти срещу диабет.

Диетолог посочи най-полезното месо за силен имунитет

Друга полезна добавка за чай е коренът от женско биле. Той съдържа флавоноиди - вид растително съединение, което е богато на антиоксиданти и има противовъзпалителни, антидиабетни и противоракови свойства.

Има данни, че женското биле може да се бори с бактериите, вирусите и гъбичките.

За съжаление, консумацията му в големи количества също може да доведе до нежелани реакции, като високо кръвно налягане, намалени нива на калий и усложнения по време на бременност.

Джинджифилът също е много полезна добавка за силен имунитет. Той съдържа много химични съединения като гингерол, които помагат в борбата с възпалението и рака. Добавката често се използва при гадене и различни видове артрит.

Чай от лайка бори страшни болести

Джинджифилът обаче може да причини проблеми при хора с жлъчнокаменна болест или такива, които приемат антикоагуланти. Също така не е ясно дали употребата му е безопасна по време на бременност, затова преди да прибегнете до него, най-добре се консултирайте с вашия лекар.

Чаят с лютива мента също помага в борбата с вирусите и бактериите и укрепва имунната система. Той също така успокоява стомаха при гадене и други стомашно-чревни смущения.

Ментолът и метилсалицилатът (основните съставки в ментата), успокояват, облекчават болката и препятстват бактериалния растеж.

Чаят от ментови листа обикновено се смята за безопасен, но дългосрочните последици от пиенето му в големи количества са неизвестни. 

Не докосвайте тези храни! Те са убиец на имунитета!

Има доказателства, че чаят от лайка има антибактериални свойства и помага при неспокоен сън. Полезен е и за укрепване на костите, при менструални болки и при тревога.

Лайката съдържа вид флавоноид - апигенин, за който е доказано в клетъчните изследвания, че бори рака.  

Към чая е полезно да добавяте и хибискус. Той съдържа мощния антиоксидант антоцианин и витамин С, който играе важна роля в имунната функция.

Има доказателства, че той може да помогне за понижаване на кръвното налягане и мазнините в черния дроб.

Хибискусът трябва да се избягва от жени, които са бременни или приемат лекарството срещу малария Хлорохин, както и някои медикаменти за кръвно налягане и диабет.

3 продукта, с които бабите ни са укрепвали имунитета си и са борили вирусите

Специалистите са категорични, че на чая не трябва да се гледа като лекарство. Топлата напитка е полезна като част от ежедневната ви диета. Въпреки това понякога може да доведе до някои странични ефекти, например в комбинация с лекарства и по време на бременност, както бе споменато по-горе. /jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

 

 

Коментирай

желирана

желирана 07.01.2021 12:24

аз добавям на чая и малко пръц, фъс и дрис и стаА един път

желирана

желирана 07.01.2021 12:25

аз добавям на чая и малко пръц, фъс и дрис и стаА един път