logo

Опасно: Всички пробваме тези съвети за красота от интернет, но те причиняват слепота и обриви!

Опасно: Всички пробваме тези съвети за красота от интернет, но те причиняват слепота и обриви!

Интернет е пълен със странни и понякога опасни съвети за красота и трикове. Някои от тях могат да причинят лош обрив, докато други могат да доведат до проблеми със зрението.

Jenata.blitz.bg е събрала популярни съвети за красота от интернет, които могат да имат сериозни отрицателни последици за здравето.

Грижа за растежа на мигли

Пациентите, които се лекуват от глаукома с някои лекарства забелязали, че след като са го използвали, миглите им започнали да растат много по-бързо и изглеждаха по-силни. Но миглите на други изобщо не се променят. Някои хора дори започнали да губят миглите си. Затова бъдете внимателни какво слагате на миглите си.

Използване на етерични масла за маски и опаковки

Всъщност няма нищо лошо в използването на етерични масла. Например, цитрусовите етерични масла могат да ви помогнат да се отървете от целулита. Но не използвайте прекалено много. Твърде много етерично масло може да причини изгаряния, да ви направи мехури и да предизвика сърбеж. 

Използване на четка за зъби за пилинг

Един от по-популярните съвети в интернет е да масажирате устните си с четка за зъби, след като измиете зъбите си. Този метод за пилинг може да травмира меката кожа на устните ви и всички бактерии, живеещи на четката за зъби, ще се радват да се преместят в пукнатините на устните ви.

Горска маска за растеж на косата

Маслото, яйцата, захарта и горчицата изглеждат чудесна смес за растежа на косата. Въпреки това, тя може да причини много проблеми като изгаряния, зачервяване, пилинг на кожата и така нататък. Запомнете: горчицата може да причини сериозна алергична реакция, водеща до подуване на очите, кашлица и дори задушаване и уртикария. Преди да използвате такава маска, изпробвайте я на лакътя и вижте каква е реакцията ви.

Разтворител като начин за разреждане на изсъхнал лак за нокти

Лакочистителят и разредителят му могат да разрушат ноктите ви. Вашите нокти могат да се оцветят в жълто и да се напукат. Така че, използвайте специален разредител, когато се опитвате да разредите вашите лакове.

Топло масло с лимонов сок за растеж на ноктите

За тази смес, загрейте малко масло, добавете лимонов сок и потапяйте ръцете си в него. Тази процедура трябва да стимулира растежа на ноктите ви. Лимонът обаче просто ще изсуши кожата и ноктите, което ще ги направи по-уязвими за увреждане. И не забравяйте, че лимоновият сок е силен алерген .

Вакумно отстраняване на акне

Интернет е пълен с реклами за порната прахосмукачка. "Това малко устройство ще направи кожата ви напълно чиста", твърдят те. "Сега не е нужно да харчите пари за посещение при кожмртици!" Това обаче не е толкова просто решение, колкото изглежда. Устройството може да остави белези по кожата и да причини телеангиектазия, ако кожата е податлива на купероза.

Козметично масло вместо крем за лице

Използването на масла вместо крем за лице е друг популярен трик, когато става дума за грижа за кожата. Маслата могат да причинят комедони, сухота и алергични реакции. Ако не можете да спрете да използвате масла вместо крем, използвайте ги не повече от два пъти седмично.

Използвайте сода за пилинг на лицето

Содата е едно от най-популярните неща, които хората използват като скраб. Изглежда, че може да изчисти добре лицето, без да го повреди. Защо содата е лоша идея? Всичко това се дължи на баланса на pH на организма ви . Балансът на pH на кожата е 4,5, а балансът на сода е 9. Ето защо содата изсушава кожата, причинява бръчки и преждевременно стареене.

Използване на майонеза вместо балсам за коса

Майонезата се състои от яйца и масло. Как може такава безопасна комбинация да навреди? Тъй като сосът е много мазен, косата ви може да стане тежка и лепкава. В резултат на това ще имате лепкава коса./jenata.blitz.bg

 

Коментирай