logo

Д-р Гараганов изненадващо: Давайте на децата таблет! Полезно е!

Д-р Гараганов изненадващо: Давайте на децата таблет! Полезно е!

Дигиталните устройства могат много да помогнат на подрастващите, но има и няколко опасности, предупреди клиничният психолог

В днешното технологично съвремие всевъзможни джаджи ни дебнат от всички страни. Не може да отречете, че често виждате родители, които искат имат малко тишина и спокойствие, дават на децата си да стоят пред телевизора, компютъра, таблета и телефона с часове. 

Aко не искате детенцето ви да стане психопат или сериен убиец веднага му забранете да… (СНИМКИ)

За много родители това е начин на възпитание и не виждат нищо нередно в него. Има и други, които са категорично против подрастващите деца да прекарват много време пред мобилните устройства и телевизорите. 

5 родителски грешки, които съсипват децата

Клиничният психолог д-р Артур Гараганов обаче шокира всички с думите си. „Давайте на малките деца да прекарват повече време пред таблетите, смартфоните и компютрите“, категоричен е той.

Клиничният психолог д-р Артур Гараганов

Според него това ще помогне много на малките деца в бъдеще. Разбира се има и няколко опасности, за които родителите трябва да внимават.

Най-сериозните грешки, с които всяка майка превръща бъдещето на детето си в кошмар

„Таблетът може да се дава и на двегодишни деца, ако използват образователен или развиващ интерфейс. Ако този интерфейс им помогне да формират комуникационни умения или фини двигателни умения, тогава той трябва да бъде органично преплетен с техните образователни или ежедневни игрални дейности “, отбелязва специалистът и обяснява, че дете, лишено от възможността да играе таблет (и други подобни джаджи на съвременните технологии), може да изгуби досег с настоящите реалности.

Не се карайте пред детето – съсипвате здравето му!

Д-р Гараганов също подчерта, че този начин на забавление ще помогне на детето в бъдеще да стане специалист в областта на високите технологии и IT спец. 

В същото време психологът отбеляза, че децата трябва да играят с предмети и настолни игри.

Освен това д-р Гараганов подчертава, че прекалената употреба на мобилни устройства не е полезно за децата и зрението им, ако р=прекарват много часове пред тях. 

Д-р Комаровски разби всички бащи с тези новини

„Важно е да пазите зрението на децата си и да сте сигурни, че не гледат онлайн неподходящи за тях неща. Иначе спокойно може да им разрешите да използват таблети, смартфони, лаптопи, компютри и дълго да стоят пред телевизора, гледайки филмчета или играейки игри“, категоричен е клиничният психолог д-р Артур Гараганов. / jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай

ВВГ

ВВГ 15.08.2020 13:19

МнОго внимателно и категорично без никакви дигитални игри. Пристрастяването е като към наркотици и алкохол. Много отлични колеги познати и човек от семейството страда от това. Избавянето е почти невъзможно и за това все още се чудя зашо няма ограничения както за алкохола, цигарите и наркотиците...