logo

Кошмарен проблем застига синовете на майките с наднормено тегло

Кошмарен проблем застига синовете на майките с наднормено тегло

Ново проучване изкара наяве шокиращи резултати, които притесниха милиони

Оказва се, че ако една майка е с наднормено тегло, то това може да навреди сериозно на сина и и след години буквално и двамата да си скубят косите от мъка. 

Невероятната история на тези близначки шокира целия свят преди 8 г., а днес... СНИМКИ

Всъщност новата информация идва благодарение на датско изследване, което събира информация от 9200 пълнолетни момчета и момичета.

Оказва се, че ако прекалявате с хапването, то това може да се отрази пагубно на вашето дете. Изследването стига до доста категорични изводи и поставя много проблеми на дневен ред. Ето обаче какъв кошмар застига синовете на майки с наднормено тегло.

57-годишна роди близнаци, а 16 години по-късно... СНИМКИ

Неотдавнашно проучване, установи че синовете, родени от майки с наднормено тегло, са по-склонни към безплодие в зряла възраст, отколкото тези на майки с нормално тегло. Такава връзка обаче не е открита при момичетата. 

Датското проучване събира информация, както вече ви казахме, от 9200 души, като 9,4% от тях са безплодни. Авторите споменават за няколко потенциално объркващи фактора, и установяват, че все пак момчетата, чиито майки са имали по-голям от 25 индекс на телесните мазнини, са имали 1,4 пъти по-голям шанс за безплодие, отколкото синовете на жени, имали индекс на телесните мазнини между 18,5 и 24.

Историята на тези близначки ще ви остави без думи СНИМКИ

"Безплодието е голям проблем за общественото здраве и е важно изследванията да се фокусират върху елиминирането на рисковите фактори", посочи водещият на проучването Лин Арен, д-р о университета в Орхус и университетската болница там. /jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай