logo

Почити всички правим това ежедневно, а то води до безплодие!

Почити всички правим това ежедневно, а то води до безплодие!

Изследователи от университета в Аделаида (Австралия) са стигнали до много интересно заключение. Според тях има нещо, които много жени правят ежедневно, а то може да намали шансовете им за забременяване. 

Точно така. За да стигнат до този извод учените са използвали доброволци, които са участвали в техния експеримент. 

Оказва се, че фаст фууда пречи на забременяването. Според учените пък е много важно жените да хапваме повече плодове. Според експертите една жена ще зачене много по-бързо, ако по-често хапва плодове и остави в миналото фаст фууда.

Участници в експеримента са зачевали много бързо, когато са консумирали 3 пъти седмично плод. Доброволците, които пък са хапвали от заведения за бързо хранене 3-4 пъти седмично са зачевали значително по-бавно от хората в първата група.

Учените изследват влиятнието на храната върху безплодието и са установили, че при много нисък прием на плодоверискът от безплодие се е увеличил от 8% до 12 на сто. При хората, които пък се хранят в заведенията за бързо хранене, рискът от безплодие се е увеличил от 8% на 16./jenata.blitz.bg
 

Коментирай

Връзка има и пластмасата

Връзка има и пластмасата 12.07.2018 8:56

В така наречения фаст фууд има високи нива на полифеноли и тем подобни съединения, съдържащи се в пластмасата, приемането на които в организма също води до безплодие.