logo

Психолог даде безценни съвети, засягащи всяка бременна жена

Психолог даде безценни съвети, засягащи всяка бременна жена

Владимир Кривенцов говори за ролята на душевния комфорт по време на бременността

Още от първите месеци на бременността бъдещата майка напълно усеща промените, както в себе си, по тялото й (и в него), така и в начина й на живот. Тези изменения могат да бъдат както положителни – радостта от майчинството, така и негативни – страхове и притеснения за бъдещето на бебето и за своето собствено.

Страховете и безпокойството могат да бъдат разделени на оправдани - като когато протичането на бременността се усложнява от обективни фактори на здравето на бъдещата майка, и неоснователни, когато протичането на бременността се усложнява от повишена тревожност за бъдещето. 

Най-важното събитие в живота на всяка жена – раждането, все още не е настъпило, но бременната жена вече се тревожи за това.

Именно за това психологът Владимир Кривенцов даде безценните съвети, които всяка бременна жена трябва дапрочете.

Специалистът обясни, че по време на бременност жената вече е в състояние на повишена емоционалност и й е трудно сама да контролира ситуациите и емоциите, които изпитва.

„Задачата на специалистите и хората около нея е да й помогнат да формира образ на „позитивно майчинство“. Необходимо е да се предаде на жената, че раждането на дете е първата стъпка към един голям щастлив живот. 

И най-важното е че майката да изпълва периода на чакане не с притеснения, а с увереност и положителни мисли.

Ако по време на бременност жената изпитва стрес и безпокойство, тогава тя трябва да се свърже с медицински психолог или психотерапевт, работещ в този профил. Необходимо е да се погрижим за психическото комфорт и психическо здраве на бъдещата майка своевременно.

Това ще е добре най-вече за жената, но и за хората от семейството й, че и основно за бебето, което ще се появи на бял свят“, заключи експертът. jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!