logo

С бебе в самолета? Мисията възможна!

С бебе в самолета? Мисията възможна!

Често грижовните майки се притесняват, че детето им не може да се качи на самолет и следователно се отказват от този удобен начин на транспорт, измъчвайки себе си и бебето във влакове или автобуси.

Страхът от въздушните пътувания обаче не е толкова плашещ. По-надолу ще откриете 8 страхотни хитрини, благодарение на които бебето ви дори няма да забележи, че лети в небето.

  1. Звуците на торбините могат да уплашат бебето, но ако сложите в ушите му памучни тампони, най-вероятно то дори няма да обърне внимание на този шум.
  2. Не всички авиокомпании предлагат храна и за най-малките си пътници, затова е добре предварително а отправите запитване за това или просто да вземете сами храна за бебчето си. Обслужващия персонал на борда може да загрее храната на детето, стига да пожелаете.
  3. Кърменето може да има успокояващо въздействие върху детето, а движенията на пулсиращо поглъщане, може да премахне умората в ушите, която е възможно да възникне по времена полета.
  4. Друг проблем при полета е ниската влажност в самолетите, което може да предизвика сухота в нослето на бебето. Ако вземете солени капки от аптеката обаче, всичко това може да бъде лесно избегнато.
  5. В самолетите „Еърбъз” винаги има маса за смяна на пелени. Обикновено тя е позиционирана в тоалетната. Понеже е сгъваема и може да не я откриете, по-добре попитайте стюардесата.
  6. Тоалетните в самолета често биват заети дълго време Хубаво е у вас да имате абсорбиращи торбички. При подобен случай просто помолете стюардесата да ви покаже къде е килерът на бизнес класата.
  7. В никакъв случай не трябва а забравите да вземете одеало или нещо топло за бебето, понеже климатичната система в някои от самолетите работи доста силно.
  8. Полетът ще бъде много по удобен, ако вземете нещо, с което детето може да се занимава – играчка или книжка за оцветяване.

Желаем ви успех с вашето бебче на борда./jenata.blitz.bg

Коментирай