logo

Учените бият тревога: Бременността от по-зрял мъж крие огромни опасности!

Учените бият тревога: Бременността от по-зрял мъж крие огромни опасности!

Изследване, проведено само сред представители на силния пол, разбива на пух и прах твърдението, че репродуктивната възраст на мъжете не е ограничена от нищо

В днешното забързано ежедневие, когато кариерата е на първо място, все повече жени избират да родят първото си дете след 30-годишна възраст. Възрастта обаче е от изключително важно значение, когато една двойка планира да има деца. Поне така твърдят учените.

Прието е, че жената трябва да забременее преди да навърши 35 години, в противен случай ще се сблъска със сериозни проблеми. Никой обаче не е подозирал, че и мъжете имат сходна възрастова бариера.

Изследване, проведено само сред представители на силния пол, разбива на пух и прах твърдението, че репродуктивната възраст на мъжете не е ограничена от нищо. Оказва се, че биологичният часовник тиктака не само за дамите, но и за техните партньори.

Надхвърлила сте 40-те, а тестът за бременност показва 2 чертички? Най-важното е да...

Според резултатите, колкото по-възрастен е бащата, толкова по-опасна е бременността за партньорката му и нероденото й дете.   

От биологична гледна точка, по-възрастните мъже са много по-лоши донори. Те излагат бъдещата майка на гестационен диабет, прееклампсия и преждевременно раждане. Освен това, рискът от спонтанен аборт е много по-голяма. 

Искаш дете, но си надхвърлила четирсетака? Нямаш никакви поводи за притеснения, защото...

Резултатите от проучването сочат още, че децата на зрелите татковци са по-склонни към вроден порок на сърцето. Освен това качват килограми много по-бавно от връстниците си, заченати от по-млади бащи. Не са  изключени и нарушения в развитието им, а в бъдеще такива деца са по-податливи на онкологични и психически проблеми.

Разказите на тези жени ще разбият на пух и прах очакванията ви за първото раждане

Според експертите всички тези проблеми се дължат на факта, че с възрастта качеството и количеството на спермата се понижава. Източникът на опасността от късното бащинство се крие в генетичните дефекти, които се натрупват в спермата при остаряване на мъжкия организъм. При младите мъже те са незначителни и могат да бъдат неутрализирани от процесите, които произтичат в яйцеклетката. След 35-годишна възраст обаче уврежданията на ДНК-то стават толкова съществени, че естествените механизми на възстановяване не могат да се справят с тях. /jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

 

Коментирай

Asesino

Asesino 05.06.2019 9:17

Що, бе, близалки? Ивчето Крачунов всеки ден ражда по две фекални близначета, след като е бил заплоден в клоаката от по-зрелия "мъж" Ганьо Борисов и няма нищо притеснително за ануса му.

taka e

taka e 06.06.2019 7:16

Мъжът ми ми се подиграваше, че съм дебела. Вече мислех, че трябв да се откажа от всичко и просто да го наусна. Но все пак реших, че е важно да се взема в ръце и да отслабна. 30 кила за 4 месеца!https://bit.ly/2KvDBJG

защо

защо 06.06.2019 16:52

Никога не посочвате източниците на псевдонаучните си статии.