logo

ЗАДЪЛЖИТЕЛНО сложете това в багажа си за родилното!

ЗАДЪЛЖИТЕЛНО сложете това в багажа си за родилното!

Всяка бъдеща майка се вълнува за момента, в който ще роди. Независимо планувано или не е раждането, то е важно да приготвите багажа си предварително. Какво обаче е хубаво да вземете, за да не се налага любимият ви да тича обратно до дома, след като вече сте стигнали в родилното?

Близки и роднини дават какви ли не съвети, брошури, дори и гинекологът дава ценни указания какво да не забравите да вземете. Един списък с неща, които трябва задължително да имате в чантата си към болницата обаче никога не е излишен. Спретнете го още щом влезете в 9-ия месец, за да не губите време в събирането му измежду контракциите.

На първо място е хубаво да вземете документите си – здавния си картон, личната си карта и направление.

Важно е да вземете и вещи за себе си:

Вземете си прибори. Повярвайте, ще са ви много полезни – чаша, вилица, ноз и лъжица. Хубаво е да имате две нощници за престоя ви в болницата, кърпа, чорапи, джапанки, бельо и халат. Не пропускайте да вземете шише с минерална вода, може и цял стек. Хубаво е да имате с вас и кутия плодов сок, за предпочитане той да е ябълков, защото не дразни стомаха. Вземете дамски превръзки, сутиени за кърмещи и всякакви тоалетни принадлежности и козметика, която използвате.

Никога на никъде не трябва да тръгвате без телефон и зарядно. У вас е препоръчително да имате ластик за коса и самобръсначка.

Вече е хубаво да мислите за двама – за вас и за вашето бебе.

За него е редно да вземете пакет памперси и пакет мокри кърпи. Вземете помпа за изцеждсне на кърма и дрехи за изписването.

Към списъка може да добавите и още неща, ако прецените. Без тези обаче, ви гарантираме, че няма да се оправите./jenata.blitz.bg

Коментирай