logo

Диетоложка посочи кой е най-опасния вид хляб

Диетоложка посочи кой е най-опасния вид хляб

Не само хлябът е забранен храна в диетите, някои хора се съветват да не ядат цвекло по редица причини

Диетологът Марина Мякиша разказа как хлябът може да бъде опасен. Експертът посъветва всички да изключат от диетата хляб, приготвен от първокласно брашно, тъй като той помага за повишаване нивата на кръвната захар, а това от своя страна води до развитие на диабет и затлъстяване.

Тя отбеляза, че е по-добре да го замени с пълнозърнест хляб и посочи скоростта на този продукт за хората.

"Това е хляб от първокласно брашно, от който нямаме нужда в диетата си. Трябва да го ограничим максимално. Пълнозърнестият хляб е много по-здравословен, съдържа повече фибри, диетични фибри. Такъв хляб съдържа повече ползи. Това е важно е да запомните количеството. Не трябва да ядете повече от 100 наведнъж. грама хляб. Това ще бъде излишно за организма", обясни тя.

Това ще се случи с тялото ви, ако спрете месото

Диетологът също отбеляза, че само тези, които имат алергии, трябва да се откажат от хляба. След това трябва да добавите пълнозърнести зърнени храни към диетата. Ако няма противопоказания, тогава можете да ядете 100-150 грама хляб на ден.

Не само хлябът се нарича забранена храна в диетата. Някои хора се съветват да не ядат цвекло по редица причини./jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай

LSD

LSD 15.10.2021 6:44

А някои хора се съветват да вземат да си прочетат учебниците от началния курс по български език за да не пишат глупости.