logo

Психолог: Лесно е да забогатеем, но ето какво ни пречи

Психолог: Лесно е да забогатеем, но ето какво ни пречи

Дмитрий Синарев смята, че за това дали ще имаме пари или не, са скрити дълбоко в нас

Всеки иска да има куп пари. Факт! Не всички обаче могат да се похвалят с тлъсти банкови сметки.

Но как ще реагирате, ако научите, че сте бедни и не може да забогатеете заради вас самите? И, не – не говорим за това, че трябва да работите до несвят.

Според психолога Дмитрий Синарев причините да не забогатеем са скрити дълбоко в нас. Като уточнение от jenata.blitz.bg държим да припомним, че преди време споделихме, че вирусът на бедността тегне над всички, които правят определени четири неща.

Оказа се, че в комплект с това, нашата нагласа към живота и парите също оказва влияние на това колко пари имаме.

Психологът Дмитрий Синарев каза, че състоянието на богатството и бедността често зависи от отношението към собствения ни живот и към парите, а не от тяхната наличност или количество.

„Много често хората, които обективно живеят в просперитет, се чувстват бедни. Те са такива, защото изпитват постоянно чувство на недоволство от живота си. 

Те са склонни постоянно да се сравняват с някой, който има нещо повече от тях: по-красив съпруга, с по-хубава кола, по-престижна позиция, по-висок и т.н. ”, отбеляза експертът.

4 неща, които издават, че сте бедни

Според него има категория хора, които могат да се определят като „диванни завистници“, които никога не преминават от думи към действия, от образа на жертва към активна житейска позиция, а само мрънкат.

„Парите по своята същност са материалният еквивалент на енергията, която изразходваме за живота си. Нашата комуникация със света в много отношения е връщането на нашите знания, умения и умствена сила. 

В допълнение към моралните, емоционални форми на насърчение, ние получаваме пари в замяна. И трябва да разберем кое е най-важното за нас”, добави Синарев. / jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай

Бай Цой

Бай Цой 19.04.2021 10:55

Дрън дрън ярина. Пари имаме тези, които много крадем!