logo

Този материал е за всички, които са дали обещания пред себе си за новата година

Този материал е за всички, които са дали обещания пред себе си за новата година

Според психолозите високите очаквания са най-голямата трудност, която мнозина трябва да преодолеят.

Американските психолози Ребека Брендел, Джон Норкрос и Полин Уолин дадоха препоръки за съставяне на списък с новогодишни обещания. На първо място експертите съветват да не oчакваме невъзможното.

Мъж призна: Жена ми роди, без да знае, че е бременна

Според психолозите високите очаквания са най-голямата трудност, която мнозина трябва да преодолеят. Много по-ефективно и по-лесно е да си поставяте постижими цели. За да направите това, трябва да анализирате текущия си начин на живот и да изчислите силата.

„Всъщност знаем, че всичко, което искаме да променим в себе си, няма да изчезне веднага щом настъпи Нова година, така че е важно да си поставим постижими цели въз основа на по-добро разбиране на себе си“, цитира Рийдъс Ребека Брендел.

Втората препоръка е да разбиете голямото на няколко малки части. Това помага да се избегне ненужен стрес. Джон Норкрос обяснява с пример:

"Вземете например човек, който казва, че ще тренира всеки ден в продължение на една година, въпреки че упражненията никога не са били част от живота му. Вместо това трябва да си каже: "Ще започна да ходя на фитнес веднъж или два пъти на седмица“. Много по-реалистично и изпълнимо е“, отбелязва специалистът.

Хайди Клум позира по бельо с 18-годишната си щерка СНИМКИ 18+

Трето, слушайте вътрешния си глас. Обещанията не се пишат за другите. Полина Уолин вярва, че мотивацията "отвътре" работи много по-добре, отколкото "отвън"./jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай