logo

Всички полудяха и почнаха да си правят ей такива СНИМКИ

Всички полудяха и почнаха да си правят ей такива СНИМКИ

От известно време няколко от американските щати са сковани от полярния вихър, който довежда със себе си рязко охлаждане и снеговалежи. Въпреки страшните метеорологични условия хората намериха начин да се забавляват в студа. 

Те измислиха странно и доста опасно предизвикателство, а после с кеф почнаха да го споделят с приятелите си в социалните мрежи.

Както всички друго като нищо тази мода скоро ще завладее и България.

Но както вече казахме – направата на снимките е доста опасна.

Та американците решиха да покажат колко студено е при тях като почнаха да се „лискат” с вряла вода, която директно замръзва във въздуха.

Красива, впечатляваща, но и малко опасна снимка
Местните жители се отправят навън, въпреки ниските температури, за да видят пълната сила на майката природа в действие. След като кипне на котлона водата веднага се изважда навън и се хвърля във въздух. Там тя директно се превръща в малки снежинки, създавайки струя от особен дим.

Този трик с вряща вода не създава сняг. Образува се, когато температурата на въздуха се поддържа в рамките на 0-6 градуса по Целзий, а въздухът съдържа минимално количество влага. Ако температурата на повърхността е равна на или под точката на замръзване, снегът ще падне на земята.

Така че какво е точно представлява трикът с вряща вода? 
Всъщност горещата вода просто се изпарява и по този начин се кондензира в облаци. Въпреки факта, че полученият облак изчезва в рамките на няколко секунди, това е доста зрелищно.

Длъжностните лица са загрижени за новото предизвикателство, което набира много инерция, и призовават онези, които се опитват да се противопоставят на времето, да бъдат възможно най-внимателни и да носят защитно зимно облекло. Важно е да знаете от къде духа вятърът, така че горещата пара или течност да не изгорят лицето и тялото ви.

Много хора публикуват видеоклипове в режим на забавен кадър и снимки на снежната илюзия. А за да получат достатъчно мнения, хората избират подходящия фон и дрехи. Например, пръскане на пара при залез слънце.

Е, в България не е чак толкова студено, но да видим дали пък следващата зима това няма да е най-актуалното (и опасно) предизвикателство. / jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай

ДЯДО КАРАКОЧ

ДЯДО КАРАКОЧ 04.02.2019 9:33

Нищо ново не са измислили янките.Това всъщност се нарича "Оймяконски коктейл",по името на най - студеният град на планетата - Оймякон, където децата не ходят на училище само ако температурата навън е - 52 градуса.

219635

219635 04.02.2019 10:10

Който и да го е измислил е много оригинално