logo

10 неща, които не трябва да правиш, след като сте скъсали

10 неща, които не трябва да правиш, след като сте скъсали

Когато приятелките ти разберат, че си се разделила с гаджето, започват да ти дават съвети какво и как да направиш, за да го прежалиш по-бързо. Така е по-добре, и без това не бяхте един за друг. Ще си намериш друг, който ще те уважава и обича повече, успокояват те момичетата. 

Но има и друг списък със "съвети", в който попадат нещата, които не трябва да правиш за нищо на света, ако не искаш да си навредиш. Ето и част от тях: 

Да го следиш в социалната мрежа

Дори и много да ти се иска, не трябва да го правиш. Най-добре е да забравиш за интернета за няколко седмици. Махни таговете от общите ви снимки и го изтрий от приятелите си. Така ще е най-добре за теб! 

Не спираш да питаш общите ви приятели какво се случва с него

Идеята да знаеш какво се случва с него е много съблазнителна, но трябва да се съсредоточиш върху себе си, а не върху новата му приятелка. 

Сравняваш се с новата му изгора

С него не си паснахте, това е факт. Но това, че вече се среща с някоя друга, не означава, че тя е по-добра от теб!

Не спираш да плачеш

Да тъгуваш за приятеля си няколко дни е допустимо, но да го правиш в продължение на седмици е безсмислено. Излез да потичаш навън, вдигни глава и помисли кои неща във връзката ви са те ужасявали. Прибави ги към списъка "повече никога" и вече не ги повтаряй. Никога повече!

Спираш да се грижиш за себе си

Не се тъпчи с боклуци, не прекалявай с алкохола, мий си косата. Все пак животът ти не е свършил с края на тази връзка!

Игнорираш чувствата си

Да се търкаляш в леглото не е конструктивно. Както и да принизяваш усещанията си. Постарай се да намериш хора, които са готови да те  изслушат по всяко време!

Веднага ти става приятел

Като цяло, това е полезно, но на много малко хора им харесва да слагат още сол в незарасналата рана.

Веднага започваш нова връзка

Голяма част от хората се нуждаят от време, за да се успокоят и да започнат да търсят нов партньор. Опитът да забравиш бившия с помощта на друг човек обикновено не завършва добре. 

Звъниш му или се срещаш с него

Особено когато си изпила няколко коктейла. Не го прави, защото след като изтрезнееш, горчиво ще съжаляваш за действията си!

Пазиш вещите му

За съжаление, те ти причиняват повече болка, отколкото радост. Затова е най-добре веднага да се отървеш от тях!/jenata.blitz.bg

 

Коментирай