logo

10 причини жените да отказват анален секс

10 причини жените да отказват анален секс

Доктор Глуко споделя, че той може да доведе до проблеми с пикочно-половата система

Аналният секс не може да се счита за безопасен, тъй като причинява сериозни заболявания.

Жените не достигат до оргазъм заради тези 2 проблема

Известен доктор, сексолог и психотерапевт разкри какви са 10-те причини, поради които представителките на нежния пол не трябва да се съгласяват да правят така желания от мъжете анален секс. 

Оказва се, че това удоволствие може да се окаже много опасно за здравето на жените и да нанесе трайки увреждания. В следващите редове ще разберете какви точно. 

Едно от основните неща, които може да причини аналният секс, е заболяване на пикочно-половата система. Това каза пред Gazeta.ru Олег Гулко, сексолог и психотерапевт.

Проникването на E. coli - естествена бактерия за нормалната чревна флора - в гениталния тракт на мъжете и жените е свързано с последваща поява на цистит и пиелонефрит. И то при двамата партньори", сподели той .

В същото време жените са изложени на по-голям риск, тъй като са застрашени от гинекологични проблеми поради евентуално възпаление, продължи лекарят. Според него този вид секс може да доведе и до гонорея, хламидия, хепатит, генитален херпес и ХИВ. Гълко предупреди и за възможни наранявания, тъй като стените на ректума са тънки и по тях лесно се образуват микропукнатини. В резултат на това там попадат инфекции, обясни лекарят.

Той посъветва търсачите на силни усещания поне да използват предпазни средства, за да минимизират рисковете. Специални презервативи или силиконов лубрикант ще свършат работа, добави лекарят./ jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбуккъдето ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!