logo

5 причини за интимни заболявания и защо не може да ги излекувате!

5 причини за интимни заболявания и защо не може да ги излекувате!

Имате цистит, от който много време не може да се отървете? Или пък ви мъчи друга болест на "долния етаж', от която страдате дълго време?

Е, според лекари, има 5 причини, поради които по-лесно ни спохожда нещо неприятно при интимните органи. Вижте кои са те и ги избягвайте, ако искате да сте здрави.

1. Не пишкате след секс

Звучи смешно, но ако не посетите тоалетната след полов акт, увреждате уретрата си. Има дори такъв термин - "пчелен цистит", който се появява при двойките, които не излизат от леглото в продължение на дни. Насладете се на половия акт, но след това отидете до тоалетната и изпразнете пикочния си мехур. Тогава ще попречите на бактериите да ви атакуват.

2. Използвате средства за интимна хигиена

Специалните спрейове и кремове, които дават на вагината ви приятен аромат на цветя, не са толкова безопасни. Те могат да унищожат полезните бактерии и да оставят вредни, които ще започнат да се размножават. Един сапун и чиста вода са ви напълно достатъчни, недейте да пресилвате нещата.

3. Не се грижите за здравето си

При първите признаци на урогенитална инфекция бързо трябва да посетите лекар! Колкото по-бързо започнете да лекувате инфекцията, толкова по-бързо ще се отървете от нея.

4. Лошо равновесие между добри и лоши бактерии

Широкоспектърни антибиотици без рецепта, вредни храни - само някои от възможните причини за увеличаването на лошите бактерии в организма ви. 

5. Прием на малко течности

Сухотата е много опасна за пикочния мехур и уретрата - там умират добри бактерии. Ако не пиете вода, защото сте забравили от работа или не се чувствате жадни, поставете бутилка вода пред вас и започнете да пиете. И ако често ходете в тоалетната и урината има нормален цвят - значи сте добре и се грижите както трябва за себе си./jenata.blitz.bg

Коментирай