logo

Изневерите на мюсюлманките и как са ги наказвали преди и сега

Изневерите на мюсюлманките и как са ги наказвали преди и сега

Измяна съпругата при мюсюлманите. Как е била санкционирана преди и сега. Мюсюлманската вяра значително се различава от християнската и от будистката например. 

Отношението на източния мъж към източна жена може да изглежда, ако не странно, тогава доста старомодно, на съвременния западен човек. Известно е, че в исляма представители на красивата половина на човечеството имат някои ограничения. Те могат да се отнасят както за обществения живот, така и за личния. 

Булка мина през Ада на сватбата си, гост стъписа всички – не е за вярване какво й причини!

Днес ще говорим директно за семейните отношения и прелюбодеяние в тях. 

Особености на традицията 
Ако се обърнем към статистиката, можем да заключим, че предателствата и разводите сред вярващите мюсюлмани са изключително редки, да не говорим за аборти, които са забранени от закона. 

Причината за това е стриктното спазване на древните традиции. Неспазването им може да доведе до тъжни последствия. Ролята на жените и съпругите в исляма е регулирана и непроменена в продължение на много векове. 

Учените го доказаха: Жената трябва да е по-ниска от мъжа си! Причините ще ви смаят (СНИМКИ)


Основните им отговорности включват раждане и възпитание на потомство, домакинство, управление на придобитото имущество на съпруга. Всъщност те са истински пазители на домашното огнище. Мюсюлманката е длъжна да уважава своя благоверен, а също така и роднините - както своите, така и неговите. 

 

Измяна на съпругата 
Днес, подобно на много стотици отминали години, предателството на съпругата предполага, че омъжена дама, встъпва в сексуална връзка със страничен човек. Трябва да се отбележи, че такова нещо като „предателство“ е изключително рядко в исляма. 

Разбра се кои жени изневеряват най-много, биолози от Оксфорд посочиха колко лесно е разпознаването им

И това се дължи не само на жестокото наказание, което може да последва след разкриването на измамата. Факт е, че момичетата се подготвят за брак в мюсюлманските страни от ранна възраст, отглеждат се в съответствие с религиозните традиции на своите предци, и това елиминира възможността за прелюбодеяние. 

Според Корана, прелюбодейството не е нищо друго освен най-големият смъртен грях, възмездието, за чието извършване ще дойде незабавно. В някои страни за такова злодеяние е било предвидено дори смъртно наказание или е извършвано публично пребиване на нещастницата. 

Съдебни производства 
Сега този метод рядко се практикува, но фактът на брачното прелюбодеяние се разглежда в присъствието на адвокат, съдия (имам, муфтис), четири външни лица, които имат безупречна репутация в обществото и свидетели.

Младо момиче шокира мрежата: Предпочитам да се срещам само с богати мъже! И това далеч не е свързано с парите!

Жена, извършила прелюбодеянието, се наказва бой с камшик, но само при пълни доказателства за вина. Ако показанията на свидетелите се разминават, те могат да бъдат наказани по същия начин. 

При отсъствието на свидетели и невъзможността да се докаже прелюбодеянието, извършено от неговата съпруга, решението за налагане на наказание не е взето. 

Ислямът не предвижда линч
Според религията предателството на една жена в исляма е голям грях, но Коранът не предвижда линч. Съпругът няма право да я наказва лично. Ако той я обвини публично, но не може да представи доказателства за вината ѝ, тогава той понася наказанието от 80 удара с камшик. 

9 типа жени, които никой не иска за съпруги. Проверете сред тях ли сте!

В някои държави смъртното наказание е позволено, дори ако нещастните си признаят, че са били неправи. За интимна връзка с неомъжени жени, може да последвате същото.

От момента на разтрогването на брака, мъжът престава да издържа бившата си съпруга. Днес има много поддръжници на подобни бракоразводни производства. 

На двойките, в които съпругата  е уличена в изневяра, силно 
се препоръчва да сложат край на официалните си отношения. Това обаче се случва, ако съпругът има подозрения за изневярата на любимата си, но няма доказателства. 

Той има право да подаде молба за развод, като по този начин уреди проблема по мирен начин./jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай

jun

jun 31.01.2019 12:04

НЯКОЙ ОГРАНИЧЕНИЯ? Та арабелите по добре се отнасят с кучето отколкото с жена!

йокин

йокин 31.01.2019 18:42

През70те,години,мой познат работи,в Либия,казваше,жената,пътува,отзад,в колата,при овцете,а не като кака Пена,да се кипри,на първата,седалка.

мъж

мъж 01.02.2019 0:19

примитивни твари,Бог трябва да ги заличи от лицето на земята,арабите са гнусни същества и решават проблемите си с нож,някои от жените им са свестни но повечето са страшно злобни кучки,особено дъртите чуми

брей

брей 01.02.2019 17:51

Много сте деликатни. Кажете си, че когато ги хванат в изневяра, ги пребиват с камъни! Дори в "светска" Турция годишно се извършват 300 т. нар. "убийства на честта".

11tt

11tt 01.02.2019 18:07

че те за имане на фейсбук ги трепят с камъни пък кво да говорим ако се е мушкала с някого още повече ако е не от техните. Ембарго за тея

Ivan

Ivan 02.02.2019 9:34

Сто пъти по- добър семеен, задружен живот отколкото разюздените, вулгарни и цинични западни ценности.

aan

aan 03.02.2019 17:44

ако ти е омръзнало да ти викат шамандура,буца,тлъстата,цоцолана,дебелата,пълничката ,вземи си това гарантирам ще спреш да плюскаш като луда ще отслабнеш без диети и упражнения http://bit.ly/2kqNpXz