logo

Тези 4 дреболии са в състояние да разрушат връзката ви!

Тези 4 дреболии са в състояние да разрушат връзката ви!

Заедно сте от много години и с тъга осъзнаваш, че нещата не са същите, както в първите дни на познанството ви. Вече не очаквате с трепет той да се появи на вратата и да ви целуне. Вместо това се карате и сърдите заради всякакви глупости. 

Разрушаването на една връзка започва именно с малките дреболии. Незабелязано мъжът и жената се отдалечават един от друг и се превръщат в чужди хора. И нито един от двамата няма да се замисли, че всичко е започнало от някакви дребни глупости...  

За да спасиш дългогодишната си връзка, е нужно да спазваш няколко прости неща. Те са в състояние да върнат позабравения трепет и отминалото желание.

Ежедневни ритуали

Да си пожелаете добро утро, хубав ден, лека нощ, добавяйки нежна целувка по бузата на партньора си, изобщо не е трудно. Всеки от нас е запознат с тези малки, но прекрасни традиции, от най-ранно детство. Готови сме да ги продължим и с децата си, но когато комуникираме с партньора си, по някаква причина забравяме за тях.

Това е много тъжно. Именно тези дребни неща показват вниманието и грижата, които толкова често не ни достигат в отношенията. Здравата връзка се основава преди всичко на простите неща от живота, с които постоянно се сблъскваме. 

Елементарното "благодаря"

Той ти е подал ръка, докато слизаш от автобуса, отворил е вратата и е взел чантите с покупки... Какъв чудесен човек! За жалост, ти възприемаш това като задължение, защото "той е мъж". Всичко това е така, но ако някой друг мъж бе направил това за теб, не би се замислила да му кажеш "благодаря". За своя обаче не бързаш.

Нима той не заслужава, нима е по-лош от другия? Странно нещо - мъчим се да бъдем вежливи с околните, а с близките си сякаш не е нужно да го правим. 

Приготвила си вечерята, той е измил чиниите - благодарете си един на друг. Това е толкова просто. И ще те накара да се чувстваш много по-добре. 

Безлично обръщение 

Отвикнали сте да се наричате по имена и го правите само когато разговаряте с приятели. Смятате го за глупаво?  В никакъв случай!

Според психолозите, на всеки човек му е много приятно, когато чува името си.  Освен това личното отношение помага да се установи контакт между събеседниците, да се постигне взаимно разбирателство. И това засяга не само бизнес преговорите, но и отношенията в една двойка.

Затова се обръщайте един към друг по име, наричайте се на галени имена, както и с мили прозвища, които ще ви сближат още повече.

Две завивки

Звучи изненадващо, но те са ви разделили. Вече не заспивате прегърнати, не се докосвате и притискате един към друг в съня си. Подобен род отношения не са по-маловажни от интимните отношения. Още повече, че те ви свързват доста по-често.

Изхвърлете двете завивки, защото те ви разделят подобно на Берлинската стена. Време е да я разрушите, в противен случай съвсем ще се отдалечите един от друг. Първо са различните одеяла, след това идват различните спални, а накрая - различните апартаменти...  По-добре е да си купите една голяма завивка и с удоволствие да се съедините под нея. /jenata.blitz.bg

Коментирай