Елизабет II правеше палачинките само по тази рецепта

Елизабет II правеше палачинките само по тази рецепта

Тайната е в сместа, която трябва да се разбие добре, за да са може винаги да се получават въздушни

Малцина знаят, че покойната кралица на Великобритания Елизабет II е била отлична готвачка и е обичала да глези семейството си с вкусни специалитети. Нещо повече - тя е била истински майстор на английските палачинки.

Веднъж тя открила, че тайната на перфектните палачинки е в сместа, която трябва да се разбие добре, за да са може винаги да се получават въздушни. Към тестото винаги добавяла и малко лимонов сок, който придавал на палачинките й специален аромат.

Такива разкошни палачинки през живота си не сте яли

Ако искате и вие да нагостите любимите си хора по кралски, грабвайте химикалките и вижте от какво се нуждаете, за да си приготвите специалитета на Елизабет II!

Списък с продукти: 

4 чаши брашно
4 супени лъжици захар
2 чаши мляко

2 яйца
2 чаени лъжички сода бикарбонат
2 супени лъжици разтопено масло

3 чаени лъжички лимонов сок

Начин на приготвяне: 

Яйцата се разбиват със захарта и половината от прясното мляко, докато станат на пяна, след което се добавя брашното и се разбърква добре, за да няма бучки. За да получите правилната консистенция, може да добавите още малко мляко, ако е необходимо.

Всички полудяха по тези палачинки, стават за минути

След това добавете сода бикарбонат, лимоновия сок и разтопеното масло и разбъркайте за кратко.

Пържете палачинките на сгорещен намазнен тиган.

За плънката използвайте каквото ви харесва - сладко, мед, течен шоколад, смлени ядки или пък просто ги поръсете с пудра захар. Да ви е сладко! /jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

 

 

 

 

Коментирай