Кюфтета „Лястовиче гнездо“ нараво се топят в устата СНИМКИ

Кюфтета „Лястовиче гнездо“ нараво се топят в устата СНИМКИ

Всички у дома за луди по тази вкусотия с кайма и направо си облизват пръстите

„В жегите не искам да стоя постоянно до печката. Да не говорим ,че вечният въпрос „Какво да направя за ядене?“ взе ме измъчва. Но намерих спасението“, това казва читателка на jenata.blitz.bg.

Тя поясни, че всички в дома й са луди по вкусотията от кайма, която прави. 

От jenata.blitz.bg припомняме, че преди време майстор готвач изброи грешките при приготвянето на кюфтета, а стар циганин пък издаде неговата тайна за перфектни кюфтета.

„Става бързо и направо се топи в устата. Кюфтетата „Лястовиче гнездо“ са направо невероятни“, казва жената, която изпрати рецептата до фейсбук страницата на jenata.blitz.bg, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки.

Необходими продукти за кюфтетата „Лястовиче гнездо“:
Кайма - 0,5 кг
Хляб - 3 филийки
Чесън - 3 скилидки
Яйца - 2 бр.
Лук - 1 бр.
Домат (голям) - 1 бр.
Майонеза
Кетчуп
Твърдо сирене (най-добре е да заложите на кашкавал) - 100 гр.
Копър, сол, черен пипер, червен пипер

Време за готвене на шест порции от кюфтетата „Лястовиче гнездо“: 60 минути

Начин на приготвяне на кюфтетата „Лястовиче гнездо“:
Към каймата добавете подправките, ситно нарязаните чесън и копър. Хлябът накиснете във вода (или най-добре прясно мляко), начупете до на малки парченца, а след това го сложете към подправената кайма като добавите и двете яйца. 

Опитате ли тази вкусотия, каймата ще стане дефицит в дома ви СНИМКИ

Добре объркайте каймата с всичките неща в нея и оформете 6 големи кюфтета, които сложете върху намазнена тава за печене (или сложете хартия за печене в тавата).

Нарежете сиренето (кашкавала), лука и домата на тънки филийки (кръгчета).

Върху кюфтетата сложете (в този ред) кетчуп - лук - майонеза - домат - майонеза – сирене (кашкавал). 

Вкусно изкушение за жегите с патладжани и кайма, всички са луди по тях

Сложете кюфтетата „Лястовиче гнездо“ в предварително загрята фурна на 180 градуса за 30 минути.

„Това е – приятно, бързо и много вкусно. Добър апетит“, споделя читателката на jenata.blitz.bg, изпратила вкусната рецепта. / jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!