По старата рецепта на баба: Бърза мързелива баница без кори

Със съвсем малко усилия и няколко основни съставки ще приготвите пухкава и ароматна храна

https://jenata.blitz.bg/vkusotii/po-starata-recepta-na-baba-barza-marzeliva-banica-bez-kori Jenata.blitz.bg
По старата рецепта на баба: Бърза мързелива баница без кори

Тази мързелива баница без кори е идеалният избор за бърза и вкусна закуска или вечеря.

Ето как да приготвите перфектните яйца с течни жълтъци ВИДЕО

Със съвсем малко усилия и няколко основни съставки ще приготвите пухкава и ароматна баница, която ще се хареса на всички. 

В следващите редове ще ви разкрием рецепта от тефтера на нашите баби и как точно са правили тази вкусна глезотия за всяко небце. 

Мусака с кисело зеле, която ще хареса на цялото семейство

Необходими продукти:

  • 4 яйца
  • 200 г натрошено сирене
  • 1 чаша кисело мляко
  • 1 чаша брашно
  • 1/2 ч.л. сода за хляб
  • 1/2 чаша олио
  • 1 ч.л. сол (по желание, в зависимост от солеността на сиренето)
  • 1 чаша газирана вода

Начин на приготвяне:

Загрейте фурната на 180°C и намазнете тава. В голяма купа разбийте яйцата. Добавете киселото мляко, олиото, брашното, содата и солта. Разбъркайте добре, за да се получи хомогенна смес. Добавете натрошеното сирене и разбъркайте отново. Добавете газираната вода и разбъркайте.

Изсипете сместа в намазаната тава и разпределете равномерно. Печете в предварително загрятата фурна за около 30-40 минути или докато баницата стане златиста и хрупкава отгоре. Оставете да се охлади леко, нарежете и сервирайте.

Горещи

Коментирай