Тази мързелива баница без кори е идеалният избор за бърза и вкусна закуска или вечеря.
Със съвсем малко усилия и няколко основни съставки ще приготвите пухкава и ароматна баница, която ще се хареса на всички.
В следващите редове ще ви разкрием рецепта от тефтера на нашите баби и как точно са правили тази вкусна глезотия за всяко небце.
Необходими продукти:
- 4 яйца
- 200 г натрошено сирене
- 1 чаша кисело мляко
- 1 чаша брашно
- 1/2 ч.л. сода за хляб
- 1/2 чаша олио
- 1 ч.л. сол (по желание, в зависимост от солеността на сиренето)
- 1 чаша газирана вода
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната на 180°C и намазнете тава. В голяма купа разбийте яйцата. Добавете киселото мляко, олиото, брашното, содата и солта. Разбъркайте добре, за да се получи хомогенна смес. Добавете натрошеното сирене и разбъркайте отново. Добавете газираната вода и разбъркайте.
Изсипете сместа в намазаната тава и разпределете равномерно. Печете в предварително загрятата фурна за около 30-40 минути или докато баницата стане златиста и хрупкава отгоре. Оставете да се охлади леко, нарежете и сервирайте.