Великден вече чука на вратата. До големия християнски празник, който е любим на поколения българи, остава по-малко от месец.
Рецепта от тефтера: Пълнените чушки на баба стават най-вкусни с тази тайна съставка
Именно заради това от jenata.blitz.bg вече сме отворили тефтера на подходящите рецепти.
А какво по-подходящо от рецепта с яйца. Така или иначе ще ви останат страшно много покрай празника. С тази вкусотия ви гарантираме, че ще впечатлите всички, а едно от най-хубавите неща в тази рецепта е не само вкусът, но и уникалната цветна презентация, която ще накара всеки да се изкуши и да опита от гозбата.
Съставки
10 твърдо сварени, охладени яйца
½ ч.л. сол
350 мл сок от цвекло
1-2 ч.л. горчица
100 г кисело мляко
сол
пипер
щипка къри на прах
1 ч.л. от някоя любима подправка
кълнове от репички и друга зеленина за украса
Приготвяне
1) Обелете яйцата, разрежете ги на две, отстранете жълтъците и ги поставете в отделна купа.
2) Измийте белтъчните половинки (това е важно за равномерното им оцветяване).
3) Накиснете белтъците в сок от цвекло с добавена сол и оставете за поне 20 минути (колкото по-дълго накиснете яйцата, толкова по-ярък ще стане цветът).
4) Пригответе плънката – стрийте жълтъците и ги смесете с кисело мляко, солта, черния пипер, подправките и горчицата.
Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!