Бобът – това определено е едно от най-популярните и обикновени ястия в българската кухня. Да, но знаете ли, че той може да бъде разнообразен по необичаен начин.
Бобът по средиземноморски ви дава лека промяна, а оригинален начин да сервирате нещо вкусно.
Необходими продукти:
200 г червен боб от консерва
3-4 моркова
1 глава лук
2 малки домата
1 консерва риба тон
зехтин
листенца от магданоз, сол и черен пипер
Начин на приготвяне:
Бобът се измива и прецежда. Морковите се почистват, нарязват се на кубчета и се сваряват. Прецеждат се.
Рибата тон се отцежда от мазнината. Лукът се нарязва на ленти, а доматите - на кубчета, уточняват от zajenata.bg.
Всички съставки се обединяват, заливат се със зехтин и се подправят на вкус.
Бобът се сервира като самостоятелно ястие или като мезе. / jenata.blitz.bg
Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!