Бобът – това определено е едно от най-популярните и обикновени ястия в българската кухня. Да, но знаете ли, че той може да бъде разнообразен по необичаен начин.
Бобът по средиземноморски ви дава лека промяна, а оригинален начин да сервирате нещо вкусно.
Необходими продукти:
200 г червен боб от консерва
3-4 моркова
1 глава лук
2 малки домата
1 консерва риба тон
зехтин
листенца от магданоз, сол и черен пипер
Начин на приготвяне:
Бобът се измива и прецежда. Морковите се почистват, нарязват се на кубчета и се сваряват. Прецеждат се.
Рибата тон се отцежда от мазнината. Лукът се нарязва на ленти, а доматите - на кубчета, уточняват от zajenata.bg.
Всички съставки се обединяват, заливат се със зехтин и се подправят на вкус.
Бобът се сервира като самостоятелно ястие или като мезе. / jenata.blitz.bg
Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!
Коментирай
Този 24.02.2022 2:50
Или жените са де_билни, или този сайт ги определя като такива, като пренасочва за "рецепти" тук ... Боб по .... и накрая боба е от консерва, ама за всеки случай и една консерва риба тон ... Най-вероятно съществото, което менажира това виртуално "забавление", е кухо като 100 хралупи!
йокин 24.02.2022 11:15
И НАКРАЯ,КОМЩИЯТА,ВИКА112,ЩОТО,СЕ ЧУВАТ,СИЛНИ ГЪРМЕЖИ.