Тези картофени палачинки са диетични и безкрайно вкусни СНИМКА

Това вкусно немско ястие се приготвя за не повече от 25 минути

https://jenata.blitz.bg/vkusotii/tezi-kartofeni-palachinki-sa-dietichni-i-bezkrayno-vkusni-snimka Jenata.blitz.bg
Тези картофени палачинки са диетични и безкрайно вкусни СНИМКА

Това е рецепта за приготвяне на класически картофени палачинки, които са изключително популярни в много части на света. Немската версия на това ястие е в основата на всички производни. 

Винаги можете да експериментирате и да добавите някоя съставка по свой вкус или да премахнете това, което не ви харесва в рецептата.

Всички вкъщи полудяха по тази салата от сърцето на Родопите, изкушение е за всички сетива

Общо време за готвене:  25 минути     

Порции: 4

Необходими съставки: 
500 г картофи
1/2 среден на големина лук
3/4 до 1 ч.л. сол (по ваш вкус)
Млян черен пипер (по вкус)
Смляно индийско орехче (по вкус)
1 голямо яйце
50 мл мазнина по избор (за пържене)

Приготвяне:
1. Пригответе съставките.  

2. Изплакнете, обелете и настържете картофите. Поставете настърганите картофи в тензух и изсипете колкото е възможно повече от течността им в купа. Оставете течността да престои няколко минути, след което изцедете внимателно, оставяйки картофено нишесте на дъното на купата.

Всяка домакиня трябва да знае рецептата за тази вкусна салата, приготвя се само за 5 минути!

Добавете настърганите картофи в купата с нишесте.  

3. Настържете лука и добавете към картофите. Подправете със сол, смлян черен пипер и смляно индийско орехче и добавете суровото яйце. Смесете добре съставките.  

4. Загрейте мазнината (с височина около 1 см от дъното) в тиган с незалепващо покритие.   

Всички полудяха по „Изумрудената салата” (СНИМКИ)

5. Поставете 50-70 г от приготвената картофена смес (от стъпка 3) в горещата мазнина  и леко изравнете тестото с лъжица. Пържете картофените палачинки по 4-5 минути от всяка страна или до златисто кафяво.  

6. Поставете готовите картофени палачинки в чиния, облицована с хартиени кърпи, за да поемат излишната мазнина. Можете да ги сервирате горещи, добавяйкизаквасена сметана или ябълков сос.

Насладете се! jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Горещи

Коментирай