Три ястия за новогодишната трапеза, с които ще привлечете късмет в дома си

Те ще се харесат изключително много на гостите ви и ще предразположат покровителя на 2021-ва 

https://jenata.blitz.bg/vkusotii/tri-yastiya-za-novogodishnata-trapeza-s-koito-shche-privlechete-ksmet-v-doma-si Jenata.blitz.bg
Три ястия за новогодишната трапеза, с които ще привлечете късмет в дома си

Новогодишната нощ няма да е пълна без празнична трапеза, отрупана с различни вкусотии.

Правилно подбраното празнично меню не само ще подобри настроението на гостите, но и ще ви помогне да привлечете късмет в дома си. 

За предстоящия празник си струва да приготвите три ястия, които Бикът със сигурност ще оцени и задължително ще покаже благосклонността си към вас.

Днес от jenata.blitz.bg ще ви подскажем какво да поднесете на гостите си в новогодишната нощ, за да предразположите покровителя на 2021-ва и да се радвате на невиждан късмет през следващите 12 месеца. 

Всички знаят, че едно от задължителните блюда на трапезата, е салатата. За настъпващата 2021 г. близките и приятелите ви ще останат изключително доволни от тази оригинална рецепта. Тя ще се хареса както на тях, така и на самия покровител - Белия метален вол.

Вкусна запеканка със зеле и кайма - пръстите да си оближеш

Теглото и количеството продукти се определят въз основа на броя гости.

Продукти:

пушено пиле
гъби печурки
морков

яйца
твърдо сирене
сини сливи

орехи
чесън
майонеза

сол и черен пипер на вкус

Начин на приготвяне: 

Измийте гъби и ги нарежете на филийки, след което запържете в тиган с масло или растително олио. Смелете орехите. Сините сливи нарежете на парчета, а пилешкото месо - на кубчета.

Пълнени пурички, по които всички у дома полудяха СНИМКИ

Настържете твърдото сирене и чесъна. Сварете морковите и ги настържете. Яйцата също трябва да се сварят, но преди да се захванете с тях, трябва да отделите жълтъка от белтъка и да настържете само жълтъка.  

Всички продукти се нареждат на слоеве. Започнете с гъбите. Върху тях подредете слой от пилешкото месо, част от част от сините сливи с ореховите ядки,  след това малко моркови и чесън, малко яйца, след това отново ядки със сини сливи и настърганото сирене.

Всеки слой се покрива с майонеза. Не забравяйте да поръсвате и с малко сол и черен пипер. Последният слой на салатата е от нарязаните сварени белтъци. Отгоре поръсете с пресни подправки. 

След салатата, идва ред на основното ястие. Празничната трапеза няма как да мине без месни ястия. За предпочитане е тази година да заложите на пилешкото или заешко месо. Основното, което ви предлагаме, са пилешки шишчета. 

Продукти:

няколко пилешки гърди
1 консерва ананас
соев сос, кетчуп, сол, захар и подправки на вкус

Няма наяждане с тези сочни мързеливи кюфтенца, стават за минути

парче корен от джинджифил
половин чаша портокалов сок

Начин на приготвяне: 

Настържете джинджифила и го смесете със захарта, портокаловия сок, соевия сос и кетчупа.

Нарежете пилешкото месо и ананасите на дребни парченца. Сложете месото в маринатата за половин час, след което го наредете на дървени шишчета, редувайки месо с ананас. 

Поставете шишчетата върху лист за печене, намазан с растително олио. Печете в предварително загрята до 200 градуса фурна за половин час. 

Тъй като празничната трапеза не може без нещо сладко, ви предлагаме една бърза рецепта за десерт. Тя е изключително подходяща за всички, които обожават сладките неща, но не разполагат с много време за губене в кухнята. 

Продукти:

350 мл. мляко
пакетче желатин
1 шушулка ванилия

Шеф готвачи разкриха тайната на перфектното картофено пюре

портокалова кора
1 суп. лъжица бадемов ликьор. 

За соса:

200 гр. пресни горски плодове 
3 суп. лъжици тъмен балсамов оцет
суп. лъжица захар.

Начин на приготвяне: 

Залейте желатина със 100 мл. студено мляко и оставете за 15 минути, за да набъбне. Портокаловата кора настържете на ренде. Разрежете ваниловата шушулка и отстранете семената.

Изсипете останалото мляко в удобен съд, към него добавете захарта, портокаловата кора, ванилията и семената. Сложете всичко на котлона, изчакайте да заври и свалете от огъня. 

Към готовата смес добавете желатина и загрейте, докато се разтвори. Свалете от огъня, прецедете и изсипете във формички. 

Коледни бисквитки, в които всички у дома се влюбиха СНИМКИ

Време е за соса. Изсипете плодовете в тенджерка, поръсете със захар и ги сложете на котлона за няколко минути. Добавете оцета, разбъркайте, отстранете от огъня и оставете да преседи за около 5 минути. 

Потопете формичките в гореща вода за няколко секунди, след което ги обърнете в подходящи чинийки. Отгоре залейте със соса. 

Менюто за празничната трапеза е готово! Весело посрещане на новата година и... Добър апетит! /jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

 

Горещи

Коментирай