Омръзнало ви е от традиционните омлети и ви се хапва нещо по различно на закуска? Тази рецепта е точно за вас! Днес ще ви потопим в света на мексиканската кухня!
Предлагаме ви една бърза закуска с пушеко филенце с уникална хрупкава коричка. Приготвянето й няма да ви отнеме много време, а резултатът ще накара всички да си оближат пръстите!
Ето го и списъкът с необходимите продукти за 4 порции:
1 бр. глава червен лук (не много голяма)
3 скилидки чесън
1 бр. люта чушка
2 бр. авокадо
1 лайм
500 гр. пуешко филе
2 яйца
2 супени лъжици прясно мляко
100 гр. картофен чипс
80 гр. смлени бадеми
80 гр. брашно
растително масло - за пържене
сол и пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Изчистете лука и чесъна и ги нарежете. Отстранете семките на лютата чушка и я нарежете на тънки ивици. Авокадото разрежете на половина и махнете семките.
Всички подготвени съставки, без лютата чушка, сложете в блендер. Добавете сока от лайма и пасирайте. Прибавете солта и пипера. Добавете лютата чушка.
Нарежете пуешкото филе на дълги ленти. Разбийте яйцата с млякото. Натрошете чипса и го смесете с бадемите. В отделна купа изсипете брашното.
Натопете месото в млечно-яйчената смес, след това оваляйте в брашно. После отново потопете в яйцето, а след това - в чипса с бадемите. Изпържете в много олио.
Сервирайте с гуакамоле. Да ви е сладко! /jenata.blitz.bg