Хапва ви се нещо по-различно? Тази рецепта е точно за вас.
Днес ще ви покажем как да си приготвите едно от най-популярните ястия от мексиканската кухня - Чили кон карне. Разликата с оригиналната рецепта е, че няма да използваме люти чушки. Но ако все пак сте привърженик на пикантното, може да си сложите и малко лютичко.
Ето и списъка с продуктите, които ще са ви необходими за приготвянето на 4 порции:
600 гр. пуешко филе
1 глава лук
1 скилидка чесън
3 червени чушки
30 гр. мариновани чушки
2 супени лъжици зехтин
400 гр. зрял фасул от консерва
400 гр. доматено пюре
сол на вкус
Начин на приготвяне:
Измийте филето, изсушете го и го нарежете на парчета. Лукът и чесънът нарежете на дребно. Разрежете чушките на половина, отстранете семките и нарежете на ленти. Консервираните чушки нарежете на кръгчета.
В дълбок съд загрейте олио и запържете пуешкото месо с лука и чесъна. Добавете чушките, разбъркайте и пържете 10 минути на средна температура. След това изсипете фасула, разбъркайте и оставете да покъкри 5 минути.
Добавете 250 млн. гореща вода или бульон, доматеното пюре и маринованите чушки. Сложете сол на вкус, сложете похлупак и оставете 20 минути да се вари на слаб огън.
За да е всичко както си го пише в книгите, може да сервирате готовото ястие с бял ориз, царевичен чипс начос или тортиля, като може да се поръси с настъргано сирене или сметана. Добър апетит! /jenata.blitz.bg