Определено в следващите редове ще ви предложим една от най-вкусните рецепти, които сме ви споделяли до този момент. Едва ли сте хапвали нещо такова преди.
Откакто я опита, мъжът ми все ме кара да правя тази вкусна салатка с авокадо
Кръстили сме това ястия с гръмкото име ‘Картофени бомбички” и вярвайте ми, след като ги приготвих на семейството си, вече често ме карат да ги сюрпризирам именно с това.
Може да ги сготвите бързо, без кой знае колко усилия.
Вкусна салата с пиле и орехи, на която няма да устоят и най-стеснителните ви гости!
Продукти:
600-700 гр. Картофи
300 гр. Бекон
100 грама сирене
2-3 яйца
Галета
Брашно
Сол и черен пипер на вкус
3-4 с.л. масло
Прясно мляко
Олио
Приготвяне:
Първо сварете картофите в подсолена вода. От тях трябва да направим картофено пюре.
Изненада: Цял живот сме белили варените яйца грешно ВИДЕО
Към него добавяте масалце, мляко и сол на вкус. Може да сложите и още от любимите си подправки.
Аз например добавям малко лют пипер, защото всички у дома обичат пикантно.
Нужно е картофеното пюре да се охлади добре, а през това време можем да нарежем твърдото сирене на големи кубчета.
45 секунди и пържените яйца са готови
Счупете яйцата и ги разбъркайте в една купа.
Направете топчета от картофеното пюре, като завиете всяка с парченце бекон.
После овалвате всяка бомба в малко брашно, след това пускате в разбърканите яйца, където добавяте малко галета.
Мятате бомбичките в тигана, за да ги запържите, докато не се получи златиста и хрупкава коричка./jenata.blitz.bg
Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!
Коментирай
ХХХ 11.11.2020 18:35
" масалце", "Направете топчета от картофеното пюре, като завиете всяка с парченце бекон" Да не сте учили дистанционно?
къню 28.04.2022 10:08
ох на дядооооо-колко минета можеш да направиш на дядо за минути ?
Гергана 28.04.2022 18:21
Само не се разбра нарязаните кубчета сирене къде отидоха... И "масалцето" е масЪлце!
ЗиД 29.04.2022 8:56
Наистина вкусно…..но иначе не е бързо, не е и полезно. Приготвянето отнема 90 до 120мин. Както обикновенно - рецептите от “жената днес” са подвеждащи и разочароващи.
Мима 29.04.2022 14:27
Какъв е този инфантилен език? И като се пише с умалителни имена, храната не става по- вкусна. Картофки, масълце. Идва тази тенденция от руския език. Ако опитате обтатната холандска рецепта за bitterballen, e много по- хубава.
Мария 29.04.2022 16:48
Кога се слага сиренето? За него нищо не пише, освен че се нарязва.
Pavlina 01.05.2022 8:05
Къде е сиренето???