logo

5 признака, че ще сте дълголетници

5 признака, че ще сте дълголетници

Според учените, ако тези неща са налице, ще доживеете дълбока старост

Не сте ли се питали колко време ще сте на тази земя и колко дълго ще живеете? Учени направиха редица от експерименти, за да стигнат до тези отговори. 

Диетолог посочи най-полезното месо за силен имунитет

Според изследователите има 5 основни признака, в живота на всеки от нас, които насочват към това колко години ще пребиваваме на тази земя.

Някои от тях са променливи, други не. Според учените резултатите са доста категорични, а отговаряте ли на 5 от 5, то чукването на век ви е в кърпа вързано.

Проверете?

Не е за вярване какво ще се случи с тялото ви, ако ядете фурми 3 седмици

Според изследователите високите нива на желязо в кръвта съкращават живота с години. Ако съдържанието на този елемент не надвишава нормалните стойности, то промените, свързани с възрастта, настъпват много по-бавно. 

За да живеете по-дълго експертите препоръчват да намалите червеното месо, което е основен източник на желязо. 

Продължителността на живота зависи и от пола ви. По правило представителките на нежния пол живеят много по-дълго. 

Мъжете стават по-уязвими заради тестостерона, който може да наруши имунната им система. В същото време естрогенът при жените намалява възпаленията в организма. 

Ето какво ще се случи с тялото ви, спрете ли месото

Статистическите данни, огласени от учените показват и нещо много интересно. Колкото по-любопитен е човек, толкова по-дълго ще живее той. Съответно колкото по-добро образование имате и се развивате ментално, толкова по-близо сте до навършването на век.

Учените са доказали, че оптимистите страдат много по-рядко от сърдечно-съдови заболявания, както и от белодробни. Те не реагират толкова емоционално на неприятности и се възстановяват много по-бързо от стреса. Те живеят с 15% по-дълго от останалите. 

Дълголетието може да се нарече и подарък от родителите. Учените са открили четири гена, които влияят на продължителността на живота - CDKN2B, SH2B3, ABO и HLA.

Не е за вярване какво ще се случи с тялото ви, ако ядете по 2 яйца на ден

С възрастта ефектът на някои генетични вариации се променя. Следователно децата на дълголетници могат да наследят добро здраве от родителите си. /jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбуккъдето ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай

ПЪРДЕЛ

ПЪРДЕЛ 19.09.2022 10:54

Яж,пий и се весели,защото има умиране.....НАЗДРАВЕ

Смърдел

Смърдел 19.09.2022 12:27

Прав е пърдел.....прави всичко с мярка. Родителите ти може да са живели до 90, но времената се промениха много. Всичко се случва тук и сега.....

ГРАД КОЗЛОДУЙ

ГРАД КОЗЛОДУЙ 19.09.2022 18:35

БЛАГОДАРЯ

Кръст

Кръст 20.09.2022 4:43

Да,бе! Майка ми когато на 90 си счупи крака с тежък външен кръвоизлив имаше хемоглобин 136. И няма ден без месо.