logo

5 признака, че вече сте преболедували К-19

5 признака, че вече сте преболедували К-19

Учени от Оксфорд шокираха с резултати от проучване

Според статистиката около 25% от хората са имали коронавирусна инфекция без никакви симптоми и дори не са разбрали, че са носители на заразата. 

Жените трябва да забравят за този продукт, съсипва здравето им

В последните дни в България ежедневно биват белязани антирекорди на заболели от коронавирус в рамките на денонощие. Не всеки болен обаче влиза в болница.
Много от заразените са именно безсимптомни носители на вируса.

Учените са разработили списък с признаци, които показват, че вие сте един от тях, вече сте прекарали инфекцията и дори имате антитела от заразата.

Липсата на обоняние, на вкус, задух и умора са най-честите симптоми на коронавирусната инфекция, по които може да разберем, че е време да се изследваме. 

Това е бич за красотата на всяка жена

Учени от Оксфордския университет обаче стигнаха доста по-далеч в прочуванията си и решиха да разберат какви признаци могат да покажат, че човек вече е болен, но влиза в графата безсимптомни носители на К-19.


Те тестваха асимптоматични пациенти и се оказало, че всички респонденти имали общи оплаквания.

В началото мнозина казват, че са имали болка в стомаха. Никой не дава гаранции, че К-19 е виновник за това, тъй като точните причина за болката още не са установени, но този симптом може да индикира за възпаление в долните части на белите дробове.

Повечето от "асимптоматичните" са имали диария. В всъщност това е опасен знак и не е добре винаги да обвинявате киселото мляко, което сте изяли вчера. 
Друг често срещан признак е конюктивит - парене в очите, сърбеж или повишено сълзене. Разбира се, не е нужно да се паникьосвате, че имате коронавирус, защото сте си почесали окото.

Всички правим това след ставане, без да знаем колко е опасно за здравето

Не отписвайте умората и загубата на обоняние. Пациентите казаха, че много от тях са ги имали, но са отдавали всичко това на работата.

С това изследване все пак учените не дават 100% гаранция, че сте имали вируса, дори и да имате пълен набор от тези симптоми. Добре е при такова положение просто да отидете и да си направите тест за антитела. 

Все пак, дори и да се разболеете, без да имате някаква притеснителна и сериозна симптоматика, лекарите предупреждават, че са възможни усложнения. В наши дни трябва да следим особено внимателно здравето си и промените в тялото ни. /jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай

Така

Така 18.10.2020 14:18

И не разбрах, кои са петте признака, Ча съм преболедувал К19..

Наблюдател от Марс

Наблюдател от Марс 18.10.2020 18:54

Ебаси глупостите; ненормалници!

Експерт

Експерт 18.10.2020 21:10

До кога ще се използва думата АНТИРЕКОРД?!? Толкова ли сте неграмотни господа журналисти? АНТИРЕКОРД означава най-възможен мимимум!!!! Засрамете се! Особено БТВ и оня неграмотен керкенез Ян Бибиян

Ужасен

Ужасен 18.10.2020 21:34

Стига с този антирекорд? Смешници!!! Научете се и прочетете какво означава дадена дума!

Пич

Пич 19.10.2020 5:59

Големи цървули. Престанете с тези простотии.

Бай Хой

Бай Хой 19.10.2020 6:03

Диария - Диария - Диария - Диария - Диария :DDDDDDDDD

Бай Хой

Бай Хой 19.10.2020 6:04

Курви збогом :D