logo

6 странни неща ще се случат с тялото ни, ако…

6 странни неща ще се случат с тялото ни, ако…

Отказът на месо може и да звучи модерно, но разберете как ще се отрази това на здравето ви

Съвременността диктува нови тенденции, една от които се отнася до храненето. Тези, които просто искат да станат вегетарианци, трябва да знаят, че такава радикална промяна в диетата може да повлияе значително на организма им. 

Оказа се, че има точно шест (притеснителни) неща, които ще се случат с тялото и организма на всеки, които е решил да се откаже от това да похапва месо.

Ето шестте неща, които ще се случат с тялото и здравето ви, ако спрете да ядете месо:

Липса на протеин
Известно е, че месните продукти са основният източник на протеини, което е доста важно за организма. Въпреки това, вегетарианците могат да заменят необходимия елемент с някои сортове киноа, бобови растения и гъби, в изобилие, съдържащи растителен протеин. 

Имате ли тези симптоми? Ако да, значи се храните грешно

Намаляване на хранителните вещества
Ще бъде по-трудно да се попълни доставката на други необходими за организма вещества като витаминни комплекси и изкуствени добавки. Диетолозите обаче са категорични, че вещества са много важни за здравия организъм и липсата им може да се окаже доста опасна.

Нов ужас може да споходи всички при самоизолацията

Отслабване
Една модифицирана диета всъщност ще ви позволи да отслабнете, тъй като растителните храни или риба не са в състояние да дават толкова калории, колкото дава месото.

Как да не напълнеем по време на карантината, 5 златни правила

Промяна на киселинността
Всички са наясно, че червеното месо е включено в категорията на киселиннообразуващите продукти, които помагат да се поддържа балансът на вътрешната среда на организма. Следователно отхвърлянето на такава храна може значително да повлияе на устойчивостта на организма към различни заболявания.

Всички се влюбиха в Скандинавската диета, която прави чудеса (СНИМКИ)

Липса на стомашен дискомфорт
Месото се усвоява дълго време, което засяга стомашно-чревния тракт, носейки известни неудобства. След преструктурирането на тялото, начинаещ вегетарианец ще почувства „просветление“ поради липсата на необходимост от усвояване на „тежка“ храна.

5 съвета от дерматолозите за здрава кожа

Състоянието на кожата ще се промени
Отказът от месо може да повлияе положително на кожата, във връзка с разтоварването на черния дроб и бъбреците. Организмът започва по-ефективно да отхвърля вредните елементи, което води до намаляване на количеството токсини, които влияят на състоянието на кожата. / jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай