logo

Божествена закуска от два продукта, която прочутият йогин Садхгуру препоръчва горещо

Божествена закуска от два продукта, която прочутият йогин Садхгуру препоръчва горещо

Мистикът и визионер е убеден, че в тях се съдържа всичко, от което човек има нужда

Всеки човек има свое собствено разбиране за това каква трябва да бъде закуската. Някои се задоволяват само с чаша кафе на крак, други предпочитат чай със сандвич, а трети не излизат от дома си, преди да са се нахранили обилно.

Днес обаче от jenata.blitz.bg ви предлагаме да се вслушате в съветите на известния йогин, мистик и визионер Садхгуру, който се е посветил на мисията да възвиши телесното, умственото и духовното здраве на хората по целия свят.

Индийският йогин споделя коя закуска, според него, е най-правилната и какво използва самият той всяка сутрин, за да се чувства по най-добрия начин. 

"Няма добри или лоши хранителни навици. Ако човек действа по навик, това означава, че действа несъзнателно, необмислено. Това, така или иначе, е лошо.

Всички правим тази грешка: Никога не яжте това за закуска

В крайна сметка същността на човешкото съществуване е, че той може да прави всичко съзнателно. И когато човек прави нещо съзнателно, става красив и изтънчен", казва Садхгуру.

"Храната трябва да е подходяща за тялото, заради което я ядем. Все пак тя е строителен материал за нашето тяло.

Трябва да експериментирате с храната. Усещайте я не само с езика, но и с тялото. Просто се научете да се наблюдавате колко добре се чувствате след хранене. Това е най-лесният начин за разбиране", уверен е мистикът. 

"Ако посетите нашия ашрам, ще забележите, че хората са много активни. Те обаче се хранят само два пъти дневно - в 10 сутринта и в 19 вечерта. Това е напълно достатъчно. Въпреки че до 4 часа следобед стомасите им са празни, те не гладуват. 

Учени откриха невероятна полза от обилната закуска

"Когато човек гладува, нивото на енергията му намалява от ден на ден. Виж, празният стомах е нещо добро. Тялото и мозъкът функционират най-добре, когато стомахът е празен. Затова се храним по такъв начин, че стомахът ни да е празен 2–2,5 часа след хранене. И винаги си лягаме гладни", добавя Садхгуру.

Каква храна е приемлива

"Ако храната не е достатъчно добра, за да я докосна с ръце, тогава не съм сигурна дали може да се яде. Човек не контролира чистотата на вилицата, но може да контролира чистотата на ръцете си.

Когато нещо се появи в чинията ми, докосвам храната с ръце. Усещам дали може да се яде и чак тогава я опитвам. Когато храната не си заслужава, изобщо не вкусвам от нея. И моите ръце са първото ниво".

"Трябва да разберете как тази храна ще се държи вътре във вас. Трябва ли днес да се окаже във вас? Когато я почувствате, ще знаете дали ще бъде полезна за вас в този ден, или не.

Опасна закуска: Лекари посочиха нещата, за които е най-добре да забравим рано сутрин

Няма универсална рецепта за това какво трябва да яде човек, защото самият той трябва да го усети и да го разбере", уверява индийският йогин.

Въпреки това Садхгуру си има любима закуска, която споделя с удоволствие. В живота си той е имал етап, в който се е хранел само с фъстъци и банани. Мъжът е убеден, че тези продукти съдържат всичко, от което човек има нужда.

"Една шепа фъстъци, които накисвам през нощта. И един банан. След тази закуска ставах по-енергичен и активен. Това е пълноценна храна", казва Садхгуру.

Йогинът е убеден, че ако фъстъците се накиснат за 6-8 часа, всички лоши неща се отделят от тях и остава само най-доброто. Главното е продуктът да се дъвче достатъчно добре.

Важно е и да се уверите, че фъстъците са отглеждани при нормални условия, без някакви съмнителни торове. В противен случай от тях няма да има полза. 

Тези продукти забързват стареенето, откажете се от тях!

Като алтернатива на неговата закуска, може да смелите накиснатите фъстъци в блендер с банан или друг плод, който харесвате. Можете да добавите и малко мед.

Ако имате нужда от нещо по-течно, просто добавете вода. Закуската на Садхгуру ще ви държи ситост 4-5 часа. /jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай

няма лошо

няма лошо 13.06.2021 17:12

Само дето ще ти трябват 8 кг фастъци на ден!