logo

Диетоложка изброи храните, за които трябва да забравите след 30-годишна възраст

Диетоложка изброи храните, за които трябва да забравите след 30-годишна възраст

Метаболизмът започва да се забавя, производството на колаген намалява, увеличава се рискът от язва на стомаха, високо кръвно налягане, атеросклероза, инфаркт или инсулт

Консултант-психологът и диетолог Мария Малишева посочи продукти, които трябва да бъдат забравени след 30 години. Според специалиста след 30 години метаболизмът започва да се забавя, производството на колаген намалява, увеличава се рискът от язва на стомаха, високо кръвно налягане, атеросклероза, инфаркт или инсулт.

Затова първото нещо, което трябва да направите, е да спрете да ядете пържени храни. Тъй като яденето на пържени храни повече от четири пъти седмично увеличава риска от затлъстяване и по-сериозни здравословни усложнения.

„Независимо дали става дума за пържени картофи или пържено месо, всичко, приготвено чрез пържене в олио, несъмнено е вредно“, отбелязва тя.

Всички умират от наслада с този домашен портокалов сок СНИМКИ

Специалистът също така препоръчва да се избягват нискомаслени млечни продукти, тъй като там мазнините се заменят с големи количества захар, канцерогенни подсладители или глюкозни и фруктозни сиропи.

Лекарят нарече содата опасна, тъй като може да повлияе на развитието на рак, сърдечни заболявания, диабет, остеопороза, появата на болестта на Алцхаймер и Паркинсон, епилепсия и тежки емоционални разстройства.

Специалистката призова да се откажат от рафинираните въглехидрати, маргарина и маслото, преработеното месо и чипс./ jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай