Експерти установиха интересен начин, по който можете да разберете дали един плод или зеленчук е максимално здравословен. Оказва се, че цветовете им издават количеството на полезните свойства.
Колкото по-ярък е зеленчукът или плодът, толкова по -големи са ползите за здравето от него. Диетолог, експерт по биологичните науки Александър Мирошников каза, че цветът може да говори за продуктите.
Червените зеленчуци и плодове, като домати, чушки и нар, придобиват този цвят поради съдържащия се в тях антиоксидант ликопен. Този антиоксидант намалява риска от рак и сърдечни заболявания.
Това ще се случи с тялото ви, ако спрете месото
Зелените зеленчуци и плодове са богати на най-мощния антиоксидант хлорофил - ябълки, краставици, броколи. Той детоксикира тялото, подобрява работата на червата, помага за защита срещу бактериални инфекции и понижава нивата на лошия холестерол. /jenata.blitz.bg
Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!