Лукът върши куп медицински чудеса! Суперхрана е защото…

Ежедневната консумация на зеленчука гарантира невероятно здраве, категорични са медицинските експерти

https://jenata.blitz.bg/zdrave/lukt-vrshi-kup-meditsinski-chudesa-superkhrana-e-zashchoto Jenata.blitz.bg
Лукът върши куп медицински чудеса! Суперхрана е защото…

Когато се консумира ежедневно, лукът прави чудеса и поради полезните си свойства може да се счита за суперхрана. Това мнение, позовавайки се на експерти, е изразено в турското издание Milliyet.

Супер трикчета с лук, които ще облекчат живота ви и ще ви решат куп проблеми

Например лукът, богат на витамини и хранителни вещества, увеличава костната плътност. „Костната плътност при ежедневна употреба в рамките на един месец се увеличава с 5%“, категорични са медицинските експерти.

Лукът намалява риска от сърдечно-съдови заболявания, понижава нивата на холестерола и подобрява храносмилането.

Освен това лукът насърчава образуването на „добри бактерии“ в червата, което улеснява процеса на храносмилане.

Безценен трик за рязане на лук без нож и дъска СНИМКИ

В същото време лукът съдържа 25 различни антиоксиданта, които помагат да се предотврати увреждането на клетките в тялото.

Лукът ефективно „работи“ в устната кухина, убивайки вредните бактерии в устата и осигурявайки хигиена. Благодарение на своите антимикробни свойства, лукът укрепва зъбите.

Лукът е полезен за очите, тъй като съдържа кверцетин, вещество, което се бори с катаракта.

4 начина да нарежем лук без сълзи

Този зеленчук също съдържа фибри, които поддържат здравето на червата, като същевременно облекчават стреса. / jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Горещи

Коментирай
6 Коментара
Дилайла
преди 3 години

Е добре де.. ама какъв лук... червен, зелен, сух лук, праз лук...и как да се яде.,суров, печен??

Откажи
Ели
преди 3 години

Какъв лук? Червен, лилав, праз? Суров или термично обработени?

Откажи
Един
преди 3 години

Просто растението лук, във всяка разновидност, каквато имате, и според сезона. Най-добре суров, както го е създала природата, тогава всичко работи. В ястията според рецептата и вкуса ви.

Откажи
Един от селото
преди 3 години

Лукът създава и много сперма,но какво ще я правите после.Може в бурканче и в хладилника.

Откажи
Б . Р.
преди 3 години

Селянино ,ако ти е малко , ще ти дам да си имаш резерва . Лятото пробвай да си направиш сладолед. Може да стане .

Откажи
Нели
преди 3 години

До ЕДИН ОТ СЕЛОТО Ти си много жалко нищожество. Най добре да се ликвидираш сам, мозъка ти е болен.

Откажи