logo

Момиче живее в ад заради алергия към вода и сълзи

Момиче живее в ад заради алергия към вода и сълзи

Сейди Тесмер аквагенна уртикария, автоимунно заболяване, при което се появяват червени, сърбящи уртикарии по кожата на човек след контакт с вода

14-годишната Сейди Тесмер от Мисури, САЩ, има силно раздразнение на кожата поради алергия към вода. Тя разказа как рядкото заболяване промени живота й.

Не подарявайте тези сортове цветя, опасни за здравето на някои хора

Момичето страда от аквагенна уртикария, автоимунно заболяване, при което се появяват червени, сърбящи уртикарии по кожата на човек след контакт с вода.

В края на миналата година майката на Сейди, 37-годишната Амбър Сали, за първи път забеляза странната реакция на дъщеря си към водата. Първоначално тя предположи, че дъщеря й взема твърде горещ душ. Проблемът обаче не беше в това: при аквагенната уртикария дразненето не зависи от температурата на водата, нейната чистота и соленост.

Понякога имам чувството, че някой полива тялото ми с бензин, подпалва ме и ме сърби. Винаги имам реакция, когато се къпя или мия ръцете си и дори когато плача или се потя. Толкова ме боли, че се леят сълзи и от това става още по-лошо, защото съм алергична към собствените си сълзи, което много ме притеснява.

Едва ли майките знаят, но тези елементарни неща в дамската чанта могат да убият бебето

Mайка й реши да я прехвърли на домашно обучение, за да я спаси от постоянен дискомфорт. Въпреки любовта си към футбола и плуването, момичето трябваше да се откаже от спорта поради факта, че потта причинява дразнене.

В жегата Сейди не може да излиза навън през деня и е принудена да прекарва много време сама. Тя призна, че това я натоварва много, но се надява опитът й да бъде полезен на хората със същия проблем.

Майката на момичето се надява, че изследванията на болестта ще продължат напред и скоро ще има лекарство, което ще улесни живота на страдащите от водна уртикария./ jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай