logo

Опасен СПИСЪК: Не яжте тези храни – убиват черния дроб

Опасен СПИСЪК: Не яжте тези храни – убиват черния дроб

Този орган има изключително важна роля – пазете го, предупреждава гастроентерологът д-р Надежда Видякина

Всеки ден черният дроб изпълнява една от най-важните функции на тялото - този орган „улавя“ всички вещества от червата и след това ги обработва. Например, той се „разпорежда“ с кръвта и жлъчката. 

Именно заради това правилното функциониране на този орган зависи най-вече от храната, която поглъщаме. По този повод гастроентерологът д-р Надежда Видякина изброи продуктите, които не само са опасни за черния дроб, ами дори могат да „съкратят“ живота му.

Опасният списъкът, според лекаря, включва алкохол, кифли и други продукти, произведени от първокласно пшенично брашно, мазни храни и червено месо. Сладкото също е опасно за черния дроб. Тъй като консумацията му провокира натрупването на мазнини във филтърния орган.

За да се избегне развитието на неалкохолна мастна чернодробна болест, гастроентерологът д-р Надежда Видякина призова да се намали приема на сол. jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай

Непросветен

Непросветен 02.11.2022 14:32

Ясно, значи яденето по принцип е опасно за черния дроб. А пиенето? Кои питиета са опасни? Питам защото без храна ще изкарам някой ден но без вода . .

sidergey

sidergey 02.11.2022 22:32

https://i-zdrav.ru/doctors/vidyakina-nadezhda-vitalevna/ ето от къде ни учат кой е най добрият доктор....стига с тази руска пропаганда бе хора...омръзана ни да ни набутвате разни доктори,професори, шамани от Русия.... нека да си лекуват в Русия а не в БЪЛГАРИЯ....

българин

българин 04.11.2022 4:54

Глупани писаници.