Всеки ден черният дроб изпълнява една от най-важните функции на тялото - този орган „улавя“ всички вещества от червата и след това ги обработва. Например, той се „разпорежда“ с кръвта и жлъчката.
Именно заради това правилното функциониране на този орган зависи най-вече от храната, която поглъщаме. По този повод гастроентерологът д-р Надежда Видякина изброи продуктите, които не само са опасни за черния дроб, ами дори могат да „съкратят“ живота му.
Опасният списъкът, според лекаря, включва алкохол, кифли и други продукти, произведени от първокласно пшенично брашно, мазни храни и червено месо. Сладкото също е опасно за черния дроб. Тъй като консумацията му провокира натрупването на мазнини във филтърния орган.
За да се избегне развитието на неалкохолна мастна чернодробна болест, гастроентерологът д-р Надежда Видякина призова да се намали приема на сол. / jenata.blitz.bg
Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!