logo

Студентка по стоматология посочи необичаен признак на бременност ВИДЕО

Студентка по стоматология посочи необичаен признак на бременност ВИДЕО

В това състояние, венците на бъдещите майки се възпаляват, започват да болят и дори да кървят

Тази малка тайна беше споделена от студент по стоматология и блогър на TikTok thatdentalgal_ . В популярното видео Сухмани споделя, че 30-50% от момичетата развиват гингивит по време на бременност.

В това състояние, венците на бъдещите майки се възпаляват, започват да болят и дори да кървят. Но това не са всички признаци. Ако например едно момиче има частици от повръщане и ерозия на емайла, няма съмнение, че скоро ще стигне до родилното отделение.

Невеста получи обиден подарък от младоженеца и се отказа от сватбата

По време на бременност гингивитът се причинява от хормонални промени, които увеличават притока на кръв към венците и намаляване на реакцията на организма към бактерии, които са богати на плака. Натрупвайки се между повърхността на зъба и венците, те започват активно да отделят токсични отпадъчни продукти, като по този начин предизвикват възпалителния процес.

Обикновено такива промени са характерни за втория триместър, но понякога се развиват до осмата седмица от бременността. Бъдещите майки трябва да следят устната хигиена много по-задълбочено, отколкото обикновените хора. Трябва да миете зъбите си поне два пъти на ден и особено след „сутрешно гадене“ и повръщане.

Жена хвана любимия си в изневяра по малък детайл в снимка

Това е наистина важно, защото в противен случай възпалението на венците може да доведе до пародонтоза, което може да причини заболяване на венците. И това вече е свързано с повишен риск от преждевременно раждане, пише Insider./jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

@thatdentalgal_

Did you know this? #pregnancy #gingivitis #pregnancysymptoms

♬ original sound - thatdentalgal

Коментирай