Тези неща се случват на всеки, но говорят за сериозен здравословен проблем!

Тези неща се случват на всеки, но говорят за сериозен здравословен проблем!

Има начин Вашето тяло да говори с вас и е важно да слушате внимателно какво се опитва да ви каже. Начините да направите това - би било добре да обърнете внимание на признаците, които ви дава, като промени в цвета на вашите части от тялото или усещания и желания, които ви се струват необичайни.

Jenata.blitz.bg ви съветва да слушате сигналите на собственото си тяло, колкото и странно да изглежда.

1. Розови крака

Производителите на лосиони за крака често обещават, че ще имате "бебешки крака". Но ако сте забелязали, че краката ви са наистина розови и кожата изглежда тънка и набръчкана, трябва да направите кръвен тест, за да проверите нивата на кръвната захар. Този симптом може да показва метаболитен проблем, включително диабет .

Лекарят, който трябва да видите: ендокринолог.

2. Усещане за прегръдка

Прегръщането не винаги е хубаво. Ако понякога се чувствате така, сякаш някой ви прегръща наистина здраво или ви свързва около кръста, тялото или краката, трябва да направите няколко теста, за да изключите риска от множествена склероза . Може да имате и неприятни усещания в ръцете и краката - може да се почувствате сякаш носите ръкавици или тежки обувки. Усещането може да варира от дразнещо до много болезнено, но все пак трябва да обърнете внимание на това.

Лекарят, който трябва да видите: невролог.

3. Изтъняване на веждите

Ако забележите, че веждите ви стават по-тънки, трябва да посетите лекар и да проверите щитовидната жлеза. Това може да бъде един от симптомите на хипотиреоидизъм .

Лекарят, който трябва да видите: ендокринолог.

4. Подути пръсти

Дори ако имате чиста кожа, без дразнене, без сърбеж, но пръстите ви наподобяват на наденички, трябва да видите лекар. Този симптом може да доведе до псориатичен артрит .

Лекарят, който трябва да видите: дерматолог; ревматолог.

5. Загуба на апетит

Не иска да яде, не трябва да се счита за подарък от боговете на фитнес. Ако изпитвате внезапна загуба на апетит и забележите, че губите тегло, това може да е симптом на някакво метаболитно разстройство. Ако имате също киселинен рефлукс, това може да е признак на гастроезофагеална рефлуксна болест .

Лекарят, който трябва да видите: гастроентеролог.

6. Сърбеж кожа

Ако забележите, че имате сърбеж по кожата, това може да е признак на диабет. Но преди да видите лекар, проверете сърбящото място: сърбежа може да се дължи на ухапване от насекоми или алергична реакция към нов лосион или нискокачествена тъкан. Ако никоя от тези причини не обясни сърбежа, трябва да посетите лекар за преглед.

Лекарят, който трябва да видите: ендокринолог

7. Нетърпимост от това, че сте вътре

Ако сте един от онези хора, които винаги искат да отворят прозорците в обществения транспорт или у дома, и е по-лесно да дишате извън дома, отколкото на работното място, трябва да си тествате сърцето, за да изключите риска от сърдечна недостатъчност . Също така, може да се наложи тестът на щитовидната жлеза да бъде направен, тъй като хипотиреоидизмът е придружен от този симптом.

Лекарят, който трябва да видите: кардиолог, ендокринолог.

8. Нетърпимост към отворените прозорци

Въпреки това, ако сте студени дори през лятото, все още трябва да проверите щитовидната жлеза. Тялото ви може да няма йод и този недостатък може да доведе до хипотиреоидизъм .

Лекарят, който трябва да видите: ендокринолог.

9. Внезапно настъпване на клептомания

Внезапното невежество на закона и желанието да откраднеш нещо малко, дори ако лесно можеш да платиш за него, може да е първият признак на деменция . За съжаление много малко хора са готови да допуснат проблема и да потърсят помощ. Ето защо трябва да обърнем повече внимание на нашите роднини, особено на възрастните хора.

Лекарят, който трябва да видите: терапевт; невролог; психиатър.

10. Промени в ноктите

Ако забележите, че ноктите ви се променят и стават все по-дебели и по-широки, това може да означава, че имате сърдечни проблеми. Но трябва да помните, че клубът за ноктите не е болест сама по себе си, това е само симптом на патологичен процес във вашето тяло, който може да бъде причинен от множество заболявания, така че трябва да имате пълен преглед.

Лекарят, който трябва да видите: терапевт; кардиолог./jenata.blitz.bg

Коментирай