logo

Внимание: Лекар посочи животозастрашаващо сексуално разстройство

Внимание: Лекар посочи животозастрашаващо сексуално разстройство

Патологичният характер на хиперсексуалността се изразява в нараняване на себе си и партньор по време на секс

Хиперсексуалността в някои случаи може да съсипе живота, предупреди ендокринологът и андролог Яна Шварц. Тя може да се дължи на генетични фактори, обясни лекарят.

Това може да бъде и проява на хормонални нарушения, фронтотемпорална деменция, шизофрения и други психични заболявания, мозъчни тумори, наркомания и странични ефекти на някои лекарства, допълва той.

Патологичният характер на хиперсексуалността се изразява в нараняване на себе си и партньор по време на секс, невъзможност да се контролира повишеното либидо, склонност към насилие, повишаване на либидото поради стрес и тревожност (обикновено реакцията е обратната), неморално и (или) незаконен характер на търсенето на сексуален партньор Яна Шварц

Според Шварц, на първо място, трябва да запомните, че здравият човек с повишено либидо няма да търси сексуален контакт на всяка цена, дори чрез насилие.

Според лекаря първият специалист, който трябва да прегледа и разпита пациента, трябва да бъде психиатър, психотерапевт или сексотерапевт. Специалистът ще установи възможната причина за развитието на нарушението и ще препоръча цялостен преглед на индивидуална основа. Въз основа на резултатите ще бъде поставена диагноза и ще бъде предписано лечение.

„В момента психотерапията и лечението с лекарства се използват за лечение на хиперсексуалност“, обясни Шварц. /jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!