logo

Куп опасности дебнат хората, живеещи под наем!

Куп опасности дебнат хората, живеещи под наем!

Оказа се, че когато живеем в чужд имот може да си изпатим много

Много българи живеят под наем. Причините при всекиго са различни – някои са се преместили в нов град и няма средства за собствено жилище, други не искат да се обвързват с дългогодишни ипотечни кредити към банките, трети пък предпочитат да не поемат отговорността да се грижат за собствен дом и т.н.

Мрежата е в потрес от това, което се крие в тази скучна къща! Невероятни СНИМКИ

Каквито и да са причините човек да живее под наем, то трябва да внимава за няколко неща. Брокери обясниха пред jenata.blitz.bg, че докато имаме хазяин винаги сме изправени пред куп проблеми. 

„При това те може да се стоварях върху нас напълно неочаквано“, предупредиха брокерите. Освен това те обясниха за какво трябва да внимаваме при живота под наем.

Внимание, крадци ще оберат дома ви, ако имате тези 3 неща

Брокерите са категорични, че първото и най-важно нещо е да се срещнем директно със собственика на имота, в който ще живеем. „Дори и да има брокер, който ви е помогнал за сделката, то настоявайте да се видите директно с човека, в чийто дом ще живеете и ще плащате за това. Може просто да не се харесвате и да не си паснете, а това е сериозен проблем.

91-годишна бабка тръгна да продава дома си, а щом купувачите го видяха онемяха! (СНИМКИ/ВИДЕО)

Притеснително е обаче, че 28% от хазяите и наемодателите на правят това и после съжаляват“, предупредиха брокерите.

Друга важен детайл, за които наемодателите трябва да знаят правата си е свързан с „визитите на хазаите“. „58% от собствениците на жилища, които ги отдават под наем, смятат, че е напълно нормално да правят неочаквани проверки на имота си.

Правят го с цел уж да видят дали наемателят поддържа имота им. Знайте обаче, че хазаите нямат право да правят това“, предупредиха брокерите.

Съдбата ви зависи от... номера на дома ви!

„При сключване на договор за наем наемодателят прехвърля правата си да притежава и използва имота на наемателя. Посещението на апартамента без съгласието на наемателя е нарушение на конституционните права на гражданина за неприкосновеност на личния живот“ допълниха експертите. 

Те също така поясниха, че 15% от наемодателите не виждат смисъл да сключват писмен договор за наем. Експертите обаче са категорични, че това е напълно задължително. „Препоръчително е да се прегледат внимателно всички нюанси в документите, за да се избегнат конфликти в бъдеще“, казаха още брокерите.  / jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай

Васил

Васил 19.04.2021 8:35

Вън руснаците от България!

боц боц

боц боц 20.04.2021 10:03

василе обикновенните руснаци не са виновни нищо а тая престъпна шайка около путин наречена дачний кооператив която ограбва русия