logo

Няма да повярвате кои са петте най-мръсни неща в къщата

Няма да повярвате кои са петте най-мръсни неща в къщата

Оказа се, че ги използваме почти всеки ден, а те са развъдници на бактерии

Всеки иска домът му да е чист, подреден и спретнат. Е, не всички обичаме да чистим, но какво да се прави – налага се. 

Понякога обаче колкото и да се стараем излиза, че вкъщи има неща, които са ужасно мръсни. Не само това – те направо са развъдници на бактерии.

Е, според китайско проучване в домовете ни има пет неща, които са изключително мръсни. И колкото и да ги чистим те все така остават развъдници на микроби.

И така – първият в мръсната класация е хладилникът. Според някои потребители в хладилника има средно 11,4 милиона бактерии на квадратен сантиметър, което е дори повече, отколкото на повърхността на тоалетна.

Свекърва ми сложи намачкан вестник в хладилника и неприятната миризма от него изчезна

Тъй като често не съхраняваме храна в хладилник, бактериите се натрупват в недовършено мляко, риба, плодове, зеленчуци и сурово месо. По-специално, стафилококи и ешерихия коли се намират в полуфабрикати, сладкиши и замразени кнедли.

Второто най-мръсно нещо у дома е пералнята. Специалисти от Центъра за контрол и превенция на заболяванията на Китайската народна република установиха, че 80% от пералните машини надвишават допустимото ниво на бактерии.

Душ главата е третото най-мръсно място във вашия дом. Ако не се почиства редовно, бактериите започват активно да се натрупват върху обекта.

Освен това рейтингът на най-мръсните неща в къщата включва климатикът и аспираторът. / jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай