logo

Спасение: Ето как да охладим дома без климатик!

Спасение: Ето как да охладим дома без климатик!

Оказа се, че има няколко лесни трикчета, които ще ни спасят от горещините

Всеки си мечтае за летните месеци, но съпровождащите ги жеги са нещо, от което много се оплакват. Непоносимо високите температури и обилното потене не са никак приятно чувство.

Именно заради това преди време от jenata.blitz.bg споделихме как да се обличате и какви аксесоари да носите, за да не се потите през жегите.

Сега обаче от jenata.blitz.bg ще поговорим за друг проблем. Мнозина от нас не могат да се доберат до морето по ред причини и са затворени у дома по време на жегите. Понякога градусите у дома са толкова високи, че имаме чувството, че сме в пещ. Не всяко българско семейство обаче има финансовата възможност да закупи климатик, с който да разхлади дома си.

Но спокойно! От jenata.blitz.bg намерихме спасението. Оказа се, че имам как да охладим домовете ни и без климатик.

Решението на проблема дойде от интериорния дизайнерът Светлана Серова.

„Първо, можете да опитате да приберете спалното си бельо в специална найлонова чанта и да я пъхнете в хладилника. Най-добре е да направите това няколко часа преди да легнете, а освен това знайте, че е добре да спите върху копринени чаршафи в горещините“, поясни тя.

Ето как да се спасим от горещините и без климатик! (СНИМКИ)

В същото време, в жегата, най-добре е да покриете прозорците с фолио, щори или да сложите тъмни пердета, защото те не пропускат горещия въздух и слънчевите лъчи в стаята.

„При пердетата обаче има специфичен трик – не използвайте синтетичните тъкани, които се нагряват и отразяват слънцето. По-добре е да използвате естествен бял лен“, обясни специалистът.

Тя посъветва също така да се отървете от килимите и пътеките у дома. Освен това по думите й е добре да изключвате повечето електро уреди и да правите по-чести „мокри почиствания“ у дома.

„Можете също така да създадете малка водна градина у дома, като засадите растения директно във водата“, поясни експертът.

„Имаме нужда от вода и по-малко работещо електричество като печката за готвене. Направете тези неща и ще се уверите как може да разхладите дома си в горещините и без да давате излишни пари за климатик “, обясни Серова. / jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай

Бони

Бони 05.07.2021 6:08

Е,такава Крачуновска глупост скоро не бях чел,но след Ганьо Каменара нищо не може да ме учуди !!!

Мотиката

Мотиката 05.07.2021 7:19

За сега нощо не научихме,дано след изборите вратата на пещерата се отвори без заклинателните думи.......????