logo

Ето как да се спасим от горещините и без климатик! (СНИМКИ)

Ето как да се спасим от горещините и без климатик! (СНИМКИ)

Има няколко трикчета, благодарение на които ще спрем да се потим през нощта и да спим нормално

Когато дойде лятото, идва и непоносимата топлина, която често пъти носи дискомфорт. Това води до ужасно „мятане” през нощта в леглото и изпотяване. 

Леглото, в което спим, може да ни убие без дори да подозираме!

Как да решим този проблем? 

За нищо на света не си оправяйте леглото сутрин – ужасно опасно е! (ВИДЕО)

Има някои страхотни трикове, които ще ви помогнат да се охладите и да се чувствате комфортно в горещините. 

Разбира се, най-доброто решение е да си купите климатик, но не всеки има пари за него.

Затова сега от jenata.blitz.bg ще ви предложим 17 страхотни трикчета, благодарение на които няма да се морите от жега и ще имате прохладни дни и нощи при това без да се налага да купувате климатик.

И така, ето ги и тях:

1. Памучни чаршафи
Стойте далеч от сатени и копринени чаршафи и насочете предпочитанията си към по-хладнотое спално бельо и памучните чаршафи. Леко бельо от леки тъкани (например, египетски памук) е дишащо, така че е най-добре да спите с него през лятото. Египтяните имали особен начин на живот. Те дори имали свой собствен начин, благодарение на който се охладявали в жегите. Цаката е да охладите чаршафите си в студена вода.

Направете тези три неща с чаршафи, в които спите, и ще... (СНИМКИ)

2. Живот във фризера
Може да дори да сложите чаршафите във фризера за няколко часа, преди да си легнете в тях. Не, ние не сме луди, просто се уверете, че сте ги сложили в нещо като пластмасова торба, ако не искате вашите чаршафи да миришат на пица и сладолед. Номерът няма да работи цяла нощ, но ще ви даде почивка, за да заспите.

3. Не гответе печено
И всяка пържена храна. Лятото не е време за печене и пържене. По-добре да си направите салата или лека супа.

4. Затваряне на завесите
Затваряйте завесите през деня, когато слънчевите лъчи са най-активни и загряват всичко наоколо. Стаята ви веднага ще се охлади.

5. Вземете хладен душ
Студената вода ще ви помогне бързо да се освежите и да се чувствате добре.

Всеки ден тя вземаше студен душ и само след седмица видя разликата (СНИМКИ)

6. Сложете мокър плат
Да, четете това право. Прикрепете мокър плат или чаршаф пред отворения прозорец. Това ще помогне за намаляване на температурата в стаята.

7. „Не“ на електронни устройства
Изключете телефона и другите приспособления и не ги зареждайте, докато спите. Всички те излъчват топлина и през нощта не ви трябват.

Странен уред у дома ще ви избави от куп болести, а бактериите и микробите ще избягат завинаги!

8. Използвайте градината си
Ако засадите дървета и храсти около къщата, те ще ви осигурят необходимата сянка и прохлада. Лозите също вършат чудесна работа. Разбира се, дърветата трябва да имат време да израстат, но след няколко години ще ни благодарите за този съвет.

9. Боядисвайте къщата бяла
Ако живеете в собствен дом, то боядисайте го отвън с бяла боя. Белият нюанс отразява светлината, като по този начин охлажда къщата.

10. „Не” на светлина
Това също има смисъл. Лампите - дори ако са екологично чисти - генерират топлина, затова ги изключвайте, ако не са необходими. Във всеки случай слънцето свети по-дълго през лятото, така че изключването на светлината не само спестява енергия, но и намалява излишната топлина.

Странен уред у дома ще ви избави от куп болести, а бактериите и микробите ще избягат завинаги!

11. Използвайте зърна
Възглавници от елда не абсорбират топлината като памука, така че закупуването на една от тях е добра инвестиция за лятото.

12. Вземи подгряваща подложка
Купете си отоплителна подложка. Докато сме свикнали да я пълним с гореща вода през зимата, за да е топло, през лятото го поставяме във фризера, за да получим перфектната чанта за лед и да се охладим.

13. Настоите правилно вентилатора
Вентилаторът е добър при умерени температури, но когато навън е непоносимо горещо от него сякаш няма смисъл. Ако го насочите навън, леко към прозорците, то ще изтласка горещия въздух. В случай, че имате вентилатор на тавана, настроите го да духа (върти) обратно на часовниковата стрелка.

14. Вентилатор за лед
Вземете кутия, напълнете я с лед и поставете пред вентилатора. Когато ледът започне да се топи, бризът на вентилатора ще повиши хладния въздух, излизащ от повърхността на леда, създавайки приятна атмосфера.

15. Спи без дрехи
Ето един икономичен съвет: забравете за пижамата си и спете голи. Това всъщност влияе на качеството на съня, защото без досадни дрехи тялото ви може да регулира телесната температура само. Тялото прегрява в съня си заради дрехите.

Защо хората не бива да спят голи, особено жените!

16. Колко ниско може да отидеш
Горещият въздух се издига, така че да спите в стая на първия етаж означава, че ще се почувствате по-хладно през нощта. Ако сте в едноетажна къща, можете да преместите чаршафите си на пода, за да улесните живота си.

Леглото, в което спим, може да ни убие без дори да подозираме!

17. Изолация
И отново блестящ трик, ако нямате климатик. Топлоизолацията на дома върши работа не само през зимата с цел да пази топлината вътре, но и през лятото като не позволява на хладкия въздух да излиза до дома, а горещия да влиза вътре. / jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

 

Коментирай