logo

Трагедия почернила живота на кралица Елизабет II, до ден днешен тя тъпче вековна традиция заради смъртта на...

Трагедия почернила живота на кралица Елизабет II, до ден днешен тя тъпче вековна традиция заради смъртта на...

Кралицата обожава да прекарва времето си в двореца в Сандрингам. Кралската резиденция е декорирана празнично заради коледните празници и в момента е като място от приказките.

От jenata.blitz.bg често ви разкриваме любопитни детайли и разбулваме тайни около кралското семейство. Преди дни ви споелихме как Кейт Мидълтън нарича дъщеричката си Шарлот. Разказахме ви и какъв плашещ детайл за бременността си разкри съпругата на принц Хари – Меган Маркъл.

Сега ще повдигнем завесета около още една мистерия в кралското семейство. Оказва се че трагедия е почернила живота на кралица Елизабет II. Тя и до днес носи белега от нея, като тъпче вековна традиция, която е спазвана не само във Великобритания, но в целия свят.

По-голямата част от хората развалят празничната си украса до 6 януари. Тази дата се счита, че бележи края на Дванадесетте дни на Коледа и често се смята за много лош късмет, ако решите да оставите украсата си за по-дълго време.

Макар милиони жители на света да спазват именно тази вековна традиция, то кралица Елизабет II я тъпче. Монархът има друг прочит на събитията, а той е предизвикат от смъртта на член на семейството й.

През следващите 6 седмици кралицата прекарва времето си в имението в Сандрингам. Кралската резиденция ще е цялата в коледна украса още дълго време и ще прилича на зимна страна на чудесата.

Това ще е видът й, докато кралица Елизабет II си тръгне от там на 6 февруари. Тогава подчинените й най-накрая ще свалят декорацията. Причината за този ритуал обаче наистина е сърцераздирателна.

Нейно величество следва това правило в памет напокойния си баща – крал Джордж VI. Монархът починал в Сандрингам на 6 февруари 1952 година и то само на 56 години. По това време 25-годишната кралица пътувала до Кения.

След приключването на обиколката й, тя се прибира обратно в Обединеното кралство, където рухва заради загубата на близкия си роднина.

След смъртта на баща й, кралица Елизабет II пише писмо, в което тя разкрива болката от загубата на баща си. „Толкова е невероятно, че той вече не е сред нас. Колкото повече време минава, толкова повече осъзнавам, че вече го няма“, споделя в него тя.

По умите й, нейното семейство е до нея и й помага да се справи с мъката от загубата./jenata.blitz.bg

Коментирай