Внимание! Тези 9 неща могат да съсипят жилището ви и да ви оставят без дом!

Внимание! Тези 9 неща могат да съсипят жилището ви и да ви оставят без дом!

Оказва се, че в дома си имате няколко много опасни вещи и продукти, които могат да съсипят жилището за секунди. Дори не подозирате, че някои от тях може да ви докарат огромни главоболия и съвсем леко невнимание, ще изгори дома ви до основи… буквално.

Добре е всеки да е наясно с тези продукти, за да предпази жилището си. В следващите редове ще ви издадем кои са тези 9 вещи, които ще съсипят всичко у вас и може да ви оставят на улицата. Съветваме ви да не подценявате съветите ни.

Брашно

Малко хора знаят, че брашно, разпръснато във въздуха, при контакт с огън, може да доведе до експлозия. Причината е, че въпросните въглехидрати горят много бързо и интензивно. Разбира се, за да се получи трагедия, концентрацията на брашно във въздуха трябва да достигне невъобразими размери, но все пак не бива да забравяте да взимате предпазни мерки.

Портокали

Знаете ли, че любимите цитрусови плодове може да предизвикат пожар? Плодът в големи количества съдържа вещество, което дава на портокаловата коричка остра и трайна миризма. То се разпалва за секунди. Може да ги използвате за разпалка по време на пикник или екскурзия, определено ще се учудите колко лесно пламват.

Захар и подправка

Захарта се състои в 97,7% от въглехидрати, които автоматично създава огромен риск. При силна горещина тя просто се възпламенява. При някои подправки, включително канелата, лютият червен пипер и чесънът се съдържат запалими вещества.

Закуски

Виждали ли сте някога как горят картофените резанчета чипс? Вярвайте ни, тази гледка определено много ще ви изненада. Има и други закуски, които са лесно запалими. Дръжте пуканките, сиренките и другите закуски далеч от огъня.

Дезинфектиращ гел

Тези гелчета обикновено съдържат етилов алкохол – вещество, характеризиращо се с висока запалимост. Важно е да го държите далеч от огън.

Сметана

Тя е много лесно запалима и вероятността да се стигне до пожар е доста голяма. Всичко се дължи на хранителната добавка натриел алуминосиликат, който се съдържа в продукта и има горими свойства.

Лак за обувки

Повечето такива продукти съдържат както естествени, така и синтетични компоненти, включително и нафта и терпентин – запалими петролни продукти. В средствата за поддържане на черни обувки пък има друга опасност – прах от въглен, който гори доста красиво.

Пластмасови контейнери

Всички продукти, изработени от този материал, са силнозапалими.

Лак за нокти и ацетон

Тези популярни козметични продукти са буквално натъпкани със запалими вещества. Етил, бутилацетат – тези компоненти се разпадат само за секунда. Ацетонът е друга потенциално опасна съставка. Не само самата течност е запалима, но и нейните пари./jenata.blitz.bg

Коментирай

Димитров

Димитров 08.11.2021 20:20

Тези неща се знаят отдавна.