logo

Коя планета влияе на живота ви според датата ви на раждане и какво означава това

Коя планета влияе на живота ви според датата ви на раждане и какво означава това

Вероятно знаете, че всеки знак от Зодиака има свой собствен покровител или звезда. Овен има Марс, Телец и Везни Венера, Близнаци и Дева имат Меркурий, Ракът има Луната, Лъвът има Слънцето, Скорпионите имат Плутон, Стрелецът има Юпитер, Козирогът – Сатурн, Водолей – Уран, Риби – Нептун.

Въпреки това, не винаги Марс действа толкова силно върху Овенът, а Уранът на Водолея. Месецът се дели на 3 десетдневия и в зависимост от това планетата-патрон може да не отговаря на знака или поне да не му влияе толкова. Намерете датата си на раждане по-надолу и разберете повече за себе си и тайните си страни.

Марс

21 - 30 март; 13 - 23 август; 3 – 12 декември

Марс носи името на древния римски бог на войната. Не е изненадващо, че хората, родени под това влияние са надарени с много смелост и желание всичко да бъде най-доброто. Те са лидери, не се страхуват да изразят мнението си, дори и ако то е различно от това на мнозинството. Тези хора са много жизнени и енергични. Много хора им се възхищават и искат да бъдат точно като тях. Проблемът при тях е, че понякога внасят прекалено много напрежение в различни ситуации. Изнервят се, когато някой влезе в личното им пространство или нещата не вървят според техния план.

Сатурн

11 – 21 май; 4 – 13 септември; 22 – 31 декември

Хората, покровителствани от Сатурн не притежават толкова жизненост и енергия, колкото покровителстваните от Марс. Те понякога са доста вглъбени в себе си и могат да се разстроят от дреболии. Въпреки това те са търпеливи и издържливи и са не по-малко достойни за възхищение. Обикновено тези хора, независимо от образованието и произхода си, постигат невероятни резултати във всичко, с кеото се захванат. Стават близки приятели на високопоставени служители.. Тези хора винаги са привлечени от новите знания и в повечето случаи показват забележителни резултати във философията и психологията.

Юпитер

10 – 20 април; 2 – 12 август; 23 ноември – 2 декември

Това е най-голямата планета в Слънчевата система и тези, които са под нейно покровителство, имат огромно влияние в живпта на другите. Изглежда, че никой не разбира така добре човешката природа, както тях. Тези хора сякаш са лишени от чувство за раздразнение. Изглежда, че обожават да помагат на другите. В същото време те не обичат да се оплакват от живота и пазят проблемите вътре в себе си. Малко хора знаят, че понякога те самите се нуждаят от помощ и внимание.

Луна

22 юни – 1 юли, 13 – 22 ноември; 1 – 10 март

Луната от древни времена привлича вниманието на учените и астролозите и предизвиква много загадки. Хората покровителствани от нея се смятат за много необикновени. Те са чувствителни, романтични и склонни към резки промени в настроението. Могат да бъдат зависими от близките си, но понякога разчитат само и единствено на себе си. За тях любовта и семейството са основно нео в живота. Те обаче могат да бъдат много подозрителни и обсебващи.

Слънце

31 март – 9 април; 23 юли – 1 август; 13 – 21 декември

Тези хора, както звездата, която ги покровителства, могат да внесат светлина дори в най-мрачната ситуация. Те са щедри и винаги запазват душата си на дете. Много са открити и имат способността да откриват доброто във всяка ситуация. Често заемат високи позиции и избират творчески професии. Обичат да получават вниманието на околните. За тях е важно да са обичани, уважавани и ценени.

Венера

21 – 30 април; 1 – 10 юни; 14 септември – 3 октомври; 1 – 10 януари; 9 – 18 февруари

Тази планета е кръстена на древната римска богиня на любовта и красотата. Хората родени под нейния патронаж се различават с такт, романтика, грижи и страст към всичко красиво. Те често избират професии, свързани с изкуството. Вярват, че най-важното нещо на този свят е семейството. Мъжете под влиянието на Венера обикновено са страхотни бащи, а жените – пазачи на семейното огнище, на които всички се възхищават.

Меркурий

1 – 10 май; 22 – 31 май; 24 август – 3 септември; 14 – 23 октомври; 11 януари – 20 януари; 30 януари – 8 февруари

Известно е, че Меркурий се движи по-бързо от всички останали планети. В дремната римска митология, това е било името на бога на печата и търговията. Не е изненадващо, че хората покровителствани от тази планета не си представят живота без развитие и движение. Основното им мото е „Днес е по-добре от вчера”. Те винаги имат амбициозни планове за бъдещето. Те са хора на действието и, ако са решили нещо, ще го постигнат, без значение какви трудности имат по пътя си. Не е изненадващо, че сред тях има много бизнесмени, учени, изследователи и пътешественици.

Уран

11 – 21 юни; 4 – 13 октомври; 21 – 29 януари

Планетата Уран е кръстена на древния гръцки бог на небето и дарява хората, родени под негово влияние с много изобретателност, оригиналност и интуитивност. Най-често тези, родени през изброените дати са много уверени в себе си и действията си. Често приличат в действията си на хората, родени под патронажа на Марс, но в по-леко превъплъщение. Тяхната огромна енергия и сила са скрити дълбоко в тях.

Плутон

2 – 12 юли; 24 октомври – 2 ноември; 11 – 20 март

Планетата Плутон, кръстена на древния римски бог на подземния свят, дава на тези, които са родени през изброените дати, организационни умения. Те чудесно контролират ситуацията и дават перфектни съвети. Тези хора лесно могат да станат политици или да заемат високи позиции, в сферата, в която се развиват. Понякога тези хора са прекалено емоционални, невъздържани и не могат да контролират чувствата си.

Нептун

13 – 22 юли; 3 – 12 ноември; 19 – 29 февруари

Планетата Нептун е кръстена на древния гръцки бог на моретата и потоците. Хората, родени на тези дати, са много меки, като вода и не могат да издържат на промени и препятствия. Понякога те се затварят в себе си при неуспех. Не са надарени в вродени таланти, но имат страхотна интуиция. Ако успеят да развият лидерски качества, тези хора ще достигнат до огромни висоти./jenata.blitz.bg

Коментирай

ГОСТ

ГОСТ 09.11.2018 20:12

НИТО Е АСТРОЛОГИЯ, НИТО ЖУРНАЛИСТИКА. ГЛУПОСТ!